Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Dr Paul Gusbeth, telemedicină: Viitorul va fi hemodializa la domiciliu
08 mai, 16:07
Doctorul Paul Gusbeth, medic șef la Centrul Fresenius NephroCare din Pitești, a vorbit, la dezbaterea "Telemedicina - medicina viitorului? Noile tehnologii şi sistemul de sănătate din România", despre viitorul dializei.
Paul Gusbeth  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV

Invitat la dezbaterea online "Telemedicina – medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", organizată de trustul DC Media Group, medicul Paul Gusbeth de la Centrul Fresenius NephroCare din Pitești a afirmat că telemedicina se poate aplica în dializă.

"O avem la dispoziție. Ne-am pus această problemă în urmă cu câteva săptămâni când situația părea să devină critică. Din fericire, nu a devenit. E vorba de un sistem pe care noi îl folosim de doi ani și jumătate, are un nume mai complex, dar pentru simplitate: therapy monitor. Practic, un sistem care combină o aplicație, conectată la o bază de date, și cu toate aparatele de dializă, și aparatele pentru alte monitorizări clinice sau analize. Chiar în momentul acesta, când vorbim, 48 de pacienți sunt conectați prin acest sistem", a declarat vineri, 8 mai, medicul Paul Gusbeth.

Acesta a explicat și cum funcționează sistemul amintit: "Am acces de acasă la baza de date, la fel și colegii mei. Pot controla fiecare tratament la toți cei 48 de pacienți care sunt dializați la un moment dat. E o interfață foarte prietenoasă, astfel încât poți vedea toți parametrii, poți să verifici medicația, să adaugi, să schimbi, pentru ca pacientul să fie în siguranță". În opinia sa, astfel de aplicații de telemedicină se pot extinde: "Viitorul, pentru o parte dintre pacienți, va fi hemodializa la domiciliu. Se practică în țări nordice. Există această conectare permanentă cu Centrul de dializă și se pot supraveghea toți parametrii".


Ştiri Recomandate

Alimentele care nu s-au scumpit în pandemie
Știrile zilei
EXCLUSIV
Femeie slabă
EXCLUSIV
COVID-19. BILANȚUL zilei: 1.415 noi cazuri de infectări
ANPC: Gel de mâini PERICULOS în comerț. Este TOXIC!
Efectele secundare ale înotului. Ce boli poți dezvolta
EXCLUSIV
Stresul și furia pot exacerba insuficiența cardiacă
10 modalități de a reduce aportul de sare
Spray nazal care împiedică infectarea cu coronavirus
Alergia la ciuperci. Cum recunoști simptomele
Diabetul de tip 2, primele semnale de alarmă. Ce să nu ignori
Prof.dr. Doina Azoicăi
EXCLUSIV
Dureri de cap: șapte motive pentru care pot apărea
RECORD de infectări COVID-19. 1.454 noi cazuri
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri