"Avem timp să plimbăm cățelul, dar nu avem timp să mergem la doctor. Găsim timp să vaccinăm pisicuțele, dar nu vaccinăm copiii!". Dr. Daciana Toma, semnal de alarmă

Foto: Freepik @lookstudio @nimito
EXCLUSIV
Dr. Daciana Toma a tras un mare semnal de alarmă în dezbaterea DC Media Group. "În momentul în care spui unui pacient să vii să te evaluez , zice - de ce? Nu am timp! "

Dr. Daciana Toma a evidențiat importanța reglementărilor în facilitarea practicării medicului de familie și promovarea prevenției în sănătate.

În ciuda necesității schimbării de perspectivă și a obstacolelor administrative, educarea și implicarea populației rămân cruciale pentru implementarea serviciilor preventive.

De asemenea, dr. Daciana Toma a subliniat rolul esențial al industriei farmaceutice în sprijinirea proiectelor de sănătate publică și necesitatea unei analize critice pentru identificarea eșecurilor în implementarea reglementărilor existente.

"Din punctul meu de vedere, s-au făcut pași importanți pe partea de reglementări și acum avem reglementări care ar trebui să ajute medicul de familie, să-l îndemne să facă prevenție, că până la urmă prevenția e la bază, chiar dacă vorbim de partea de a preveni apariția bolilor, dar e important să ne gândim că prin prevenție pot să identific boli.

Când vorbiți de serviciile de prevenție, de ce este un apetit atât de scăzut? E cu dus și întors întrebarea asta și sigur că ar merita să stăm să vedem de ce e așa, ce se ascunde în spatele aparențelor, pentru că pe de-o parte, sigur, orice schimbare, indiferent dacă vorbim de dragostea de ciocolată, orice schimbare apare greu. Suntem adulți, ne schimbăm destul de greu și în funcție de nevoi.

Vorbim de o schimbare de practică, vorbim de o schimbare de viziune.

Pe de altă parte, există niște bariere administrative pe care le întâmpinăm atunci când vrem să facem servicii preventive.

Este foarte importantă educația populației. Și responsabilizarea acesteia în ceea ce privește prevenția. Suntem un popor care ne îngrijim de sănătate atunci când ne doare ceva.

Vă spun asta cu sinceritate... în momentul în care spui unui pacient să vii să te evaluez, zice - de ce, că nu mă doare nimic. Nu am timp!

Avem timp pentru absolut orice, avem timp să plimbăm cățelul, dar nu găsim timp să mergem la doctor. Găsim timp să vaccinăm pisicuțele, dar nu găsim timp să vaccinăm copiii și adulții. 

Până la urmă, și aici, industria farma are un rol extrem de important, pentru că vorbim de proiecte de susținere de proiecte.

Trebuie să stăm cu toții să discutăm ce nu funcționează. Avem reglementări și nu le implementăm. De ce? Hai să vedem de ce!", a declarat Dr. Daciana Toma, Vice-președinte SNMR - Online, în cadrul dezbaterii DC Media Group - "Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate".

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel