Vaccinarea în farmacii, extinsă și pentru alte afecțiuni. Cătălina Pintea: Ne dorim să vaccinăm și HPV

vaccinarea in farmacii - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Farmaciile sunt considerate primul punct de contact pentru pacienți în ceea ce privește îngrijirea sănătății lor. Cu sprijinul partenerilor din industrie, un proiect pilot de vaccinare anti-gripală în farmacii a fost deja implementat în sezonul gripal anterior, cu rezultate promițătoare. Se dorește ca acest proiect de vaccinare în farmacii să fie extins.

Cum se poate extinde programul de vaccinare în farmacii. În cadrul unei dezbateri organizate de DC News Media Group, Cătălina Pintea, Vicepreședinte al Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), a explicat care sunt perspectivele cu privire la viitorul serviciilor farmaceutice.

Un subiect fierbinte al discuției a fost extinderea programului de vaccinare în farmacii, iar Cătălina Pintea a subliniat importanța acestui pas în asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate pentru populație.

"Farmaciile sunt primul punct unde pacienții se adresează câte o nevoie, suferință. Împreună cu partenerii noștri din industrie, am reușit să avem un ghid al serviciilor farmaceutice care pot fi desfășurate în farmacii și am pornit la drum cu un proiect pilot, respectiv vaccinarea anti-gripală în farmacii.

A fost desfășurat în sezonul gripal care s-a încheiat. Am avut mii de pacienți care s-au vaccinat în farmacii și aproximativ 1000 de farmacii care au fost incluse în proiectul respectiv. Ne dorim extinderea proiectului. Ne dorim, pe viitor, să vaccinăm în farmacii și HPV, dacă se poate și serviciile farmaceutice, respectiv vaccinarea a fost susținută de către industrie, respectiv de către farmaciile care au fost incluse în proiectul pilot.

Nu a fost finanțat de sistemul public. Am deschis discuții cu legiuitorii pentru a putea să includem acest serviciu farmaceutic în lista serviciilor decontate de către CNAS", a explicat Cătălina Pintea, Vicepreședinte ADRFR, în cadrul dezbaterii  ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel