Două cancere grave pot fi prevenite simplu. Adrian Streinu-Cercel: E foarte bun. A fost prima măsură de prevenție reală împotriva unei forme de cancer

Cancer - Foto: Freepik @boykoemma
EXCLUSIV
Primele două forme de cancer ce pot fi prevenite. Singurul lucru simplu pe care trebuie să-l facem.

Se vorbește din ce în ce mai des despre terapii și soluții care să reducă semnificativ numărul de cazuri de cancer. Cu toate acestea, în prezent, cel puțin două cancere agresive și extrem de frecvent întâlnite pot fi prevenite în cel mai simplu mod... prin vaccinare.

Virusurile HPV și hepatitic B sunt două dintre principalele cauze ce provoacă un cancer ce poate fi prevenit.

Virusul HPV este responsabil pentru majoritatea cazurilor de cancer de col uterin, dar și pentru cancerul anal, de gât și de cap. HPV este un virus comun care se transmite prin contact sexual și deși există multe tipuri de HPV, doar câteva sunt asociate cu riscul crescut de cancer.

Virusul hepatitic B poate cauza cancer hepatic, pe lângă alte afecțiuni hepatice cronice.

Vaccinarea este cea mai ușoară și simplă metodă să previ aceste tipuri de cancer și nu doar că previn infecțiile cu aceste virusuri.

"Prima formă de cancer prevenibilă a fost legată de infecția cu virusul hepatitic B, în 1996 am pus la punct programul de vaccinare al nou-născuților împotriva acestui virus. Din acest punct de vedere, a fost prima măsură de prevenție reală împotriva unei forme de cancer.

Cea de-a doua este legată de HPV, de virusul papiloma uman, unde, împreună cu colegii de la ginecologie, am elaborat un plan potențial de vaccinare împotriva HPV.

Acum vorbim de un vaccin care este dezvoltat de la 4 valențe, la 9 valențe. E foarte bun și trebuie administrat, după părerea mea, atât la cei de sex masculin, cât și la cele de sex masculin, cât și la copiii de ambele sexe, pentru că acest virus generează un soi de patologie neoplazice atât la bărbați, cât și la femei și trebuie să avem foarte mare grijă", a declarat Prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, Președinte Comisia pentru sănătate, Senatul României, în cadrul dezbaterii DC Media Group - "Accesul la prevenție, depistare precoce și terapii inovatoare privind combaterea cancerului".

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel