Tratamentul care prelungește viața. Cristina Pricop: Sunt pacienți care mor din cauza unor boli prevenibile. Ar mai putea trăi 12 ani

vaccinarea - FOTO: Freepik@ArtPhoto_studio
EXCLUSIV
Acest tratament poate să ne prelungească viața cu câțiva ani. Este la îndemâna oricui să prevină anumite boli.

În ultima lună, un studiu de amploare realizat de Oficiul pentru Health Economics a fost publicat, aducând în prim-plan beneficiile semnificative ale vaccinării la nivel mondial. Rezultatele acestui studiu sunt deosebit de relevante pentru România, subliniind importanța luării deciziilor bazate pe date și investiții în prevenție în sistemul sănătății publice.

Cristina Pricop, Public Affairs Head Romania la Sanofi, a subliniat importanța acestor concluzii în cadrul dezbaterii ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group a subliniat că investițiile în sănătate publică, în special în domeniul vaccinării, pot aduce beneficii considerabile și economiei, și populației în ansamblu.

"Îmi vine în minte un studiu pentru că este important și pentru că totul ar trebui gândit, în România, prin date. În urmă cu nicio lună de zile, Oficiul pentru Health Economics a dat publicității primul studiul pe beneficiile vaccinării.

Este un studiu făcut la nivel mondial, în 10 state, între care 4 în Europa, Franța, Germania, Italia, Polonia, iar celelalte țări sunt pe toate celelalte continente. În cadrul acestui studiu realizat la nivel mondial se demonstrează că beneficiile socio-economice ale vaccinării sunt de 19 ori mai mari decât investiția în vaccinare.

Acest lucru este valabil atât în vaccinarea pediatrică cât și în vaccinarea adultului. Lucrul acesta s-ar reflecta în ani de viață sănătoasă. La ora actuală sunt pacienți care mor din cauza unor boli prevenibile din vaccinare și care ar mai putea trăi 12 ani", a precizat Cristina Pricop, Public Affairs Head Romania, Sanofi, în cadrul dezbaterii  ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group.

Sănătatea, impact asupra economiei

Printre beneficiile aduse de vaccinare se numără și reducerea cheltuielilor de spitalizare, precum și diminuarea supraaglomerării din unitățile medicale cauzată de astfel de afecțiuni prevenibile. Mai mult, pentru România, o investiție în prevenție poate avea consecințe pozitive pe termen lung, în special în contextul unei societăți tot mai îmbătrânite și cu o speranță de viață în creștere.

"O viață sănătoasă și mai lungă, cheltuieli de spitalizare reduse, supraaglomerare inexistentă din astfel de cauze, iar pentru statul român care investește în prevenție, pe termen lung, în condițiile unei societăți puternic îmbătrânite și care va avea o speranță de viață din ce în ce mai mare, este esențial să gândim costurile asociate.

Costurile sunt de 19 ori mai mici dacă investim în prevenție, decât dacă o ignorăm", a explicat Cristina Pricop, Public Affairs Head Romania, Sanofi, în cadrul dezbaterii  ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel