De ce nu avem acces la tratamente moderne. Prof. dr. Alexandru Rafila: Trebuie să existe resursă financiară pentru acest lucru

tratamente inovative - FOTO: Freepik@ Phaisitsawan
EXCLUSIV
Tratamentele inovative ajung în România cu un decalaj semnificativ. Cum sunt, de fapt, afectați pacienții de aceste decalaje.

Accesul la tratamente inovative în România se confruntă cu decalaje de peste 900 de zile, față de restul țărilor din Uniunea Europeană, iar declarațiile recente ale ministrului Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, subliniază această realitate.

În cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează", ministrul a evidențiat eforturile constante ale guvernului în elaborarea actelor normative care ar facilita introducerea medicamentelor inovative pe piață. Cu toate acestea, prof. dr. Alexandru Rafila a subliniat că existența unei resurse financiare adecvate este crucială pentru ca aceste inițiative să devină realitate.

Vezi și: Standardul de aur pentru depistarea cancerului pulmonar. Dr. Natalia Motaș: Asta e regula clasică!

"Întotdeauna suntem pro-activi în elaborarea actelor normative care permit introducerea medicamentelor, dar trebuie să existe și o resursă financiară care să permită acest lucru.

Încercăm să convingem Ministerul de Finanțe ca aceste lucruri să se și întâmple, dar probabil că în urma noilor metodologii elaborate cu sprijinul Băncii Mondiale și introducerea noilor molecule pe listă sau tehnologii, o să putem să avem posibilitatea unei prioritizări care să permită un acces mai bun la servicii medicale",  a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi și: Două cauze majore care duc la cancer pulmonar. Dr. Natalia Motaș: Vin din ce în ce mai mulți pacienți în stadii avansate

Lipsa accesului la tratamente inovative poate însemna suferință prelungită sau chiar pierdere de vieți. Accesul la tratamente inovative este de o importanță crucială pentru îmbunătățirea sănătății și calității vieții. Acesta asigură că pacienții au posibilitatea de a beneficia de cele mai recente și eficiente terapii disponibile.

Deși inițial tratamentele inovative pot fi costisitoare, ele pot reduce costurile pe termen lung prin prevenirea complicațiilor și a progresiei bolii. De asemenea, acestea pot îmbunătăți calitatea vieții pacienților și pot reduce cheltuielile pentru îngrijirea lor pe termen lung.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel