Testele care îți arată dacă inima nu funcționează corect. Dr. Loreta Păun: Permit diagnosticarea precoce

inima - FOTO: Freepik@jannoon028
EXCLUSIV
Diagnosticarea bolilor cardiovasculare este un proces complex care implică mai multe etape. Există, însă, anumite teste cu o acuratețe ridicată care îți arată cât de bolnavă este inima.

Diagnosticarea precoce a bolilor cardiovasculare este importantă pentru că ne oferă șansa de a face ceva în legătură cu sănătatea inimii noastre cât mai devreme posibil. Atunci când identificăm problemele inimii noastre în stadiile incipiente, avem mai multe opțiuni de tratament disponibile, ceea ce poate ajuta la menținerea sănătății inimii noastre. 

Dacă putem detecta și trata afecțiunile inimii noastre mai devreme, putem preveni complicații precum atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale care pot avea consecințe grave.

Vezi și: De ce nu avem acces la tratamente moderne. Prof. dr. Alexandru Rafila: Trebuie să existe resursă financiară pentru acest lucru

Testele care îți arată cum funcționează inima

Teste inimă - FOTO: Freepik

În cadrul dezbaterii "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează", organizate de DC Media Group, dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial în Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale a explicat care sunt testele care pot duce la un diagnostic precoce al bolilor cardiovasculare și a îndemnat oficialii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să extindă paleta de finanțare. 

"Diagnosticarea precoce și faptul că România dispune de laboratoare de genetică în care aceste testări se pot face și încurajez CNAS să finanțeze, să mărească paleta de markeri finanțați pentru prevenția și personalizarea terapiei în bolile cardiovasculare.

Vezi și: Standardul de aur pentru depistarea cancerului pulmonar. Dr. Natalia Motaș: Asta e regula clasică!

Tehnicile imagistice avansate permit diagnosticarea precoce a disfuncțiilor miocardice. Investiția în domeniul sănătății rămâne una dintre principalele targeturi. E foarte important să avem dotările necesare pentru un diagnostic precoce și este important să sprijinim cercetarea și dezvoltarea de terapii noi", a explicat dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial - Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Odată ce o afecțiune cardiovasculară este identificată, medicul poate monitoriza și gestiona mai eficient factorii de risc care pot agrava boala sau pot crește riscul de complicații.  În unele cazuri, diagnosticarea precoce poate crește șansele de supraviețuire și poate îmbunătăți calitatea vieții prin gestionarea corespunzătoare a bolii.

Tratamentul precoce poate reduce costurile asociate cu complicațiile și tratamentul avansat al bolilor cardiovasculare.

Vezi și: Două cauze majore care duc la cancer pulmonar. Dr. Natalia Motaș: Vin din ce în ce mai mulți pacienți în stadii avansate

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel