Industria farmaceutică, pilon esențial al economiei. Anca Maria Bundoi: Sunt atuurile principale. Determină creștere economică

industria farmaceutica - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Industria farmaceutică a devenit un partener strategic vital pentru statele membre ale Uniunii Europene în eforturile lor de a promova sănătatea și de a stimula creșterea economică. 

În cadrul dezbaterii ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate” organizate de DC News Media Group, Anca Maria Bundoi, Director de Afaceri Corporatiste la AstraZeneca, a subliniat importanța finanțării inovației în domeniul sănătății pentru a sprijini o populație care îmbătrânește și pentru a compensa scăderea potențialului forței de muncă.

Potrivit statisticilor furnizate de Națiunile Unite, aproximativ 25% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani părăsesc prematur forța de muncă din cauza problemelor de sănătate. Îmbunătățirea sănătății acestui segment de populație este esențială pentru menținerea competitivității și a creșterii economice.

"Sănătatea este fundamentală pentru bunăstarea socială și creșterea economică, iar finanțarea inovației în sănătate trebuie să reprezinte o prioritate pentru ca economia și societatea să fie mai bune. Înțelegem că Guvernele se confruntă cu o multitudine de provocări, conform unor statistici de la Națiunile Unite, aproximativ 25% din persoanele care muncesc și au vârsta cuprinsă între 55-64 de ani își părăsesc serviciul prematur din cauza unor probleme de sănătate.

Este clar că îmbunătățirea sănătății persoanelor de vârstă mijlocie și a persoanelor în vârstă, pentru că este o populație care îmbătrânește, pot compensa scăderea potențială a forței de muncă. Pentru aceasta, este nevoie de o intervenție la nivelul bolilor cronice netransmisibile", a explicat Anca Maria Bundoi, Corporate Affairs Director AstraZeneca, în cadrul dezbaterii  ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group. 

Industria farmaceutică, pilon esențial al economiei

"Tema competitivității și a economiei strategice a Uniunii este o temă principală pentru mandatul viitorilor decidenți de la nivel european, iar în acest cadru, o atenție deosebită se acordă industriilor cu valoare adăugată mare, așa cum sunt și industriile din sănătate. Industria de sănătate a creat direct și indirect, 2-6 milioane de locuri de muncă doar în Europa, a investit 45 de miliarde de euro în cercetare și dezvoltare, având cel mai mare raport între investiția în cercetare și dezvoltare și vânzările nete.

Prin crearea de locuri de muncă înalt calificate stimulează și activitatea în domenii conexe, precum ingineria, ingineria chimică, biotehnologie, farmacologie, statistică, genetică, dar și tehnologia informației și inteligența artificială.

Acestea sunt atuurile principale ale unui sector care are un potențial real de a determina creștere economică", a mai explicat Anca Maria Bundoi, Corporate Affairs Director AstraZeneca, în cadrul dezbaterii  ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel