Cătălin Radu (BMS): Nu putem crește economia cu o populație care îmbătrânește, cu o populație cu sănătate precară

starea de sanatate a populatiei - FOTO: Freepik@ipopba
EXCLUSIV
Colaborarea între industrie și stat este esențială pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației și pentru promovarea unei creșteri economice durabile.

În cadrul dezbaterii ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group., espre rolul industriei farmaceutice în sănătatea națională, Cătălin Radu, Director General al Bristol Myers Squibb România, a subliniat importanța colaborării între industrie și stat pentru a asigura accesul la medicamente și pentru a promova sănătatea populației.

"Nu am ajuns încă acolo unde ar trebui, unde am putea. Ce poate face industria este esența noastră, și anume să cercetăm, sădescoperim, să dezvoltăm și să punem la dispoziție medicamente. Pe partea cealaltă, statul trebuie să creeze cadru legislativ, finanțarea adecvată și tot mecanismul din spate care să contribuie, împreună cu medicația la o națiune mai sănătoasă.

Națiunea sănătoasă este premisa dezvoltării, este premisa unei creșteri economice. Mă bucur extraordinar să aud că o țintă a României este ca în următorii 5-7-10 ani să ținem un ritm de creștere care ne plasează în prima sau a doua economie ca viteză de creștere în Uniunea Europeană. Nu o vom putea face cu o populație care îmbătrânește, cu o populație cu stare de sănătate precară.

Ce ar face CNAS dacă ar avea cu 50% mai mulți bani. S-ar bucura foarte mult, dar cei 50% în plus dacă ar fi să îi transformăm realmente de la 4,5% bani publici, am ajunge undeva la 6,75%. Am fi, în continuare, la o distanță destul de mare de media europeană.

Participăm și depundem eforturi să aducem cât mai multe studii clinice în România, să pregătim specialiștii. Nu este vorba doar de medicul în sine care administrează tratamentul", a explicat Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România, în cadrul dezbaterii  ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group.

Industria farma, axată pe cercetare

Cătălin Radu a evidențiat necesitatea unei abordări integrate, în care industria farmaceutică să se concentreze pe cercetare, dezvoltare și punerea la dispoziție a medicamentelor, iar statul să ofere un cadru legislativ adecvat și finanțare suficientă pentru a susține aceste eforturi. El a subliniat că o națiune sănătoasă reprezintă o premisă esențială pentru dezvoltarea economică, iar investițiile în sistemul de sănătate sunt vitale pentru atingerea acestui obiectiv.

Respectarea unui protocol internațional presupune foarte mulți pași, inclusiv administrativi. Este foarte greu și este foarte mult de muncă. Este o competiție și în interiorul companiilor. Există o înrolare competitivă. România nu este o fată mare de pețit, unde toată lumea vine și se roagă. Nu este așa. Trebuie să ne ajutăm noi pe noi.

Noi, ca industrie, participăm la campanii de conștientizare. Avem 4 campanii ale noastre, ca societate. Sprijinim programe de testare. Venim să umplem lacune ale sistemului public", a explicat Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România, în cadrul dezbaterii  ”Industria farmaceutică, partener strategic al statului în sănătate”, organizate de DC News Media Group.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel