Pregătiri pentru antigripal. Dan Zaharescu: În octombrie-noiembrie trebuie să știm cantitățile de vaccin pentru anul viitor

Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM, a subliniat la evenimentul ”Totul despre vaccinul gripal 2020-2021” pregătirea pentru antigripalul de anul viitor. 

Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM, a declarat e important ca producătorii de vaccinuri să cunoască gândirea autorităților pentru anul viitor.

”Fără discuție este nevoie de acea predictibilitate pe care o menționa și domnul ministru mai devreme. În general, pregătirile pentru fabricația unui vaccin gripal încep cu 12 luni înainte și ținând cont că, anul trecut, în clipa în care industria și-a pregătit procesul de fabricație nu eram într-o situație atât de specială cum suntem acum, pentru anul viitor am vrea să avem acea vizibilitate de care este nevoie pentru o programare corectă a fabricației. Asta presupune ca în perioada aceasta, lunile octombrie, cel târziu noiembrie, să avem o imagine clară despre cantitățile care vor fi solicitate pe România pentru anul viitor, pentru vaccinul gripal. Pentru anul acesta, cantitățile pregătite sunt undeva în jurul a trei milioane de doze pentru România, dar ar fi important pentru noi să știm care este gândirea pentru anul viitor”, a afirmat directorul executiv ARPIM. 

La întrebarea sa, Andrei Baciu a declarat că anul acesta față de anii trecuți s-a demarat mai devreme procesul de vaccinare antigripală. ”Avem toată deschiderea să avansăm și să facem progrese inclusiv la nivelul acestei planificări. Vom lua în calcul posibilitatea de a finaliza această analiză inclusiv până la finalul anului 2020”, susține secretarul de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel