Știai că data și grosimea primei...
Rezistența antimicrobiană reprezintă una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice, iar cercetătorii și profesioniștii din domeniul sănătății sunt în continuă căutare de soluții inovatoare.
Zavicefta, un antibiotic care combină o cefalosporină de generația a treia cu un inhibitor de betalactamază, oferă o astfel de soluție, fiind deja aprobat pentru tratamentul infecțiilor severe, inclusiv al celor intra-abdominale și pulmonare spitalicești.
Farm. Anca Crupariu, Farmacist Colegiul Farmaciștilor din România, a explicat în cadrul conferinței ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC Media Group ce antibiotic poate fi utilizat încă de la naștere.
Vezi și: Vaccinul împotriva VRS, disponibil în România. Prof. dr. Victoria Aramă: Avem vaccin împotriva VRS
Acest antibiotic a fost utilizat în principal pentru copii de peste 3 luni, însă recentele discuții la nivelul Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) ar putea deschide calea pentru utilizarea sa încă de la naștere. În contextul pandemiei globale și al creșterii alarmante a rezistenței bacteriene, propunerea de extindere a utilizării Zavicefta la nou-născuți vine ca un răspuns la nevoia de opțiuni terapeutice mai eficiente în pediatrie.
"Agenția Europeană a Medicamentului a publicat încă de acum 11 ani un ghid de informare pentru fabricanții de medicamente, în sensul de idei pentru noi antibiotice. O idee extrem de validă, de importantă este de a cupla un antibiotic de ultimă generație cu un inhibitor de betalactamază, să faci o combinație între un mecanism de rezistență antimicrobiană și un antibiotic.
Există un exemplu. Se cheamă Zavicefta, un antibiotic, o astfel de combinație între o cefalosporină de generația a treia și un inhibitor de betalactamază care a fost descoperit încă din 2016 și care este extrem de util în infecții intra-abdominale și care era prescris la copii peste vârsta de 3 luni și la infecții pulmonare intraspitalicești.
La ultima reuniune a Comitetului de Medicamente pentru uz uman, care sunt întâlniri lunare la EMA, s-a propus ca acest medicament să fie utilizat încă de la naștere, în spitalele de pediatrie", a explicat farm. Anca Crupariu, Farmacist Colegiul Farmaciștilor din România, în cadrul conferinței ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC Media Group.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...