Vaccinare și în farmacii. Răspunsul oferit de europarlamentarul Cristian Bușoi

Vaccin  FOTO: pixabay
Europarlamentarul Cristian Buşoi a venit cu ideea, în cadrul dezbaterii „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", ca vaccinarea să se facă și în farmacii.

Invitat la dezbaterea online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de DC Media Group, europarlamentarul Cristian Bușoi susține că mai mulți oameni s-ar vaccina dacă acest act medical s-ar face și în farmacii.

"Cred că o altă discuţie ar fi şi creşterea accesului la vaccinare. Există o propunere care a fost făcută în spaţiul public şi care merită dezbătută, în ce măsură ar putea să se facă vaccinarea inclusiv în farmacii. Evident, cu personal medical şi păstrându-se nişte condiţii de manevrare şi de siguranţă foarte clare. Dar s-ar putea ca la un moment dat medicii de familie să fie excedaţi de munca pe care oricum o au de făcut şi nu doar cea legată de vaccinare. Iar dacă se va merge pe o vaccinare mult mai largă şi mai ofensivă, sigur că şi aceasta poate fi o soluţie", a afirmat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel