Vaccinare și în farmacii. Răspunsul oferit de europarlamentarul Cristian Bușoi
10 apr, 12:00

Vaccin  FOTO: pixabay
Europarlamentarul Cristian Buşoi a venit cu ideea, în cadrul dezbaterii „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", ca vaccinarea să se facă și în farmacii.

Invitat la dezbaterea online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de DC Media Group, europarlamentarul Cristian Bușoi susține că mai mulți oameni s-ar vaccina dacă acest act medical s-ar face și în farmacii.

"Cred că o altă discuţie ar fi şi creşterea accesului la vaccinare. Există o propunere care a fost făcută în spaţiul public şi care merită dezbătută, în ce măsură ar putea să se facă vaccinarea inclusiv în farmacii. Evident, cu personal medical şi păstrându-se nişte condiţii de manevrare şi de siguranţă foarte clare. Dar s-ar putea ca la un moment dat medicii de familie să fie excedaţi de munca pe care oricum o au de făcut şi nu doar cea legată de vaccinare. Iar dacă se va merge pe o vaccinare mult mai largă şi mai ofensivă, sigur că şi aceasta poate fi o soluţie", a afirmat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?