De ce să adaugi o picătură de ulei de...
În cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group sub titlul "Pompează Viață #CardiomiopatiaContează", Dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe la ARPIM, a adus în prim plan ultimele dezvoltări în tratamentul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive în Scoția. Astfel, ea a evidențiat importanța primei terapii inhibitor de miozină, aprobată de FDA în SUA anul trecut, care acum este disponibilă și pacienților scoțieni.
Acest pas le oferă pacienților acces la un tratament inovator care poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.
"Ieri (8 aprilie 2024-n.r.), prima terapie inhibitor de miozină aprobată anul trecut de FDA în SUA este disponibilă pacienților cu cardiomiopatie hipertrofică obstructivă în Scoția.
Unul dintre principalele aspecte ale oricărei strategii este accesul la investigații, la infrastructură, la opțiunile medicale, dintre care, o parte, sunt și medicamentoase.
La nivelul Universității Oxford este în curs de desfășurare un studiu pentru descoperirea de tratamente genice pentru cardiomiopatia hipertrofică. Se presupune că se va termina etapa de cercetare fundamentală undeva la sfârșitul anului 2027, urmând să înceapă apoi studiile clinice", a explicat Dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe ARPIM, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".
Terapia inhibitor de miozină reprezintă o abordare inovatoare în tratamentul unor afecțiuni cardiace, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică obstructivă. Această terapie se concentrează pe inhibarea activității proteinelor de miozină, care sunt implicate în contractilitatea musculară a inimii.
Proteinele de miozină sunt componente esențiale ale miocardului, mușchiul inimii. În cazul cardiomiopatiei hipertrofice obstructive, aceste proteine pot fi prea active sau pot funcționa în mod anormal, contribuind la îngroșarea excesivă a mușchiului inimii și la obstrucția fluxului sanguin.
Terapia inhibitor de miozină intervine pentru a modula activitatea acestor proteine, reducând astfel forța contracției musculare și ajutând la ameliorarea simptomelor asociate cu HOCM, cum ar fi dificultățile de respirație și durerea în piept.
Cardiomiopatia hipertrofică obstructivă este o afecțiune cardiacă în care mușchiul inimii (miocardul) devine anormal de gros, ceea ce poate duce la dificultăți în pomparea sângelui din inimă către restul corpului. În mod normal, mușchiul inimii se îngroașă pentru a face față unei anumite cantități de sânge, însă în cazul cardiomiopatiei hipertrofice, această îngroșare este excesivă și poate duce la complicații.
Obstructivă se referă la prezența unei obstrucții în fluxul de sânge de la inimă către restul corpului, care este cauzată de îngroșarea mușchiului inimii. Această obstrucție poate să apară atunci când mușchiul inimii se îngroașă în exces în zona septului, care este peretele care separă cele două camere inferioare ale inimii (ventriculele). Acest lucru poate determina o reducere a fluxului de sânge care părăsește inima și poate duce la simptome cum ar fi dificultăți de respirație, senzație de slăbiciune și oboseală, durere în piept și chiar leșin.
Tratamentul pentru cardiomiopatia hipertrofică obstructivă poate include medicamente pentru a controla simptomele și a preveni complicațiile, proceduri chirurgicale sau intervenții minim invazive pentru a îmbunătăți fluxul de sânge sau alte opțiuni terapeutice, cum ar fi terapia genetică sau terapia inhibitor de miozină.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce să adaugi o picătură de ulei de...
Excesul de minerale în organism poate...
Ceasul Apocalipsei avertizează că...
Cloratul este un compus chimic care...
Cum se măsoară, de fapt, tensiunea...
AVC-ul poate fi provocat din motive...
Care sunt cele mai bune ceaiuri...
Știai că un aditiv alimentar folosit...