HEALTH ROMANIA II. Sorina Pintea: Semnez Ordinul off-label înainte să plec din Minister
11 oct 2019, 12:29

Medicamente
Sorina Pintea, ministrul interimar al Sănătăţii, a promis, la dezbaterea HEALTH ROMANIA: PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI, organizată de DC Media Group, ca va semna ordinul care dă acces pacienților la medicamente care le fac bine, în afara indicațiilor terapeutice aprobate.

Mult-așteptatul Ordin off-label, care dă dreptul medicilor să prescrie pacienților lor medicamente care i-ar ajuta, chiar dacă indicația terapeutică nu este aprobată în România, va fi semnat și pus în aplicare , a promis ministrul interimar al Sănătății, Sorina Pintea.

„Nu voi pleca de la Minister până când nu voi semna ordinul off-label pentru că mi se pare normal să dăm șansa tuturor pacienților la viață, obținut tratamentul care le face cel mai bine, dar asta va fi responsabilitatea medicilor care prescriu aceste tratamente și a comisiilor de specialitate care vor trebui să elaboreze criterii foarte clare. Este un ordin care a stat multă vreme în Transparență decizională, a fost discutat, răsdiscutat. Nu. Cred că e momentul să tranșăm. Aveam de gând să fac asta, o voi face, nu voi pleca până nu voi face acest lucru", a promit ministrul, la dezbaterea HEALTH ROMANIA: PIAȚA MEDICAMENTELOR DIN ROMÂNIA, ÎN FAȚA UNOR PROVOCĂRI.

Detalii suplimentare în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?