Ce trebuie să știi dacă îți cumperi vaccinul antigripal. Dan Zaharescu (ARPIM): Își pierde proprietățile și degeaba ajunge să fie administrat

vaccinul antigripal - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Ce trebuie să știi dacă îți cumperi vaccinul antigripal. Cum trebuie, de fapt, administrat.

Vezi și: Vaccinul împotriva VRS, disponibil în România. Prof. dr. Victoria Aramă: Avem vaccin împotriva VRS

Păstrarea vaccinurilor în condiții optime este un factor esențial în menținerea eficacității acestora, iar orice abatere de la normele de depozitare poate compromite întregul proces de imunizare. Vaccinurile necesită o temperatură de păstrare cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius, iar nerespectarea acestor condiții poate duce la pierderea proprietăților lor protectoare. Această realitate creează provocări majore în transportul și administrarea vaccinurilor.

Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM, a atras atenția, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC NEWS Media Group, asupra acestor riscuri în cadrul unei conferințe dedicate sezonului epidemic.

Vezi și: De ce trebuie să ne vaccinăm anual împotriva gripei. Cât ține imunitatea, de fapt. Prof. dr. Victoria Aramă explică

Vaccinarea în farmacii, la îndemâna populației

Vaccinarea antigripală în farmacii este efectuată de farmaciști special instruiți, care au absolvit cursuri postuniversitare organizate de universitățile de medicină și farmacie din România. Implementarea acestei inițiative nu a fost lipsită de provocări. Anul trecut, atât medicii, cât și farmaciștii și pacienții s-au confruntat cu o serie de obstacole care au îngreunat procesul.

"Un alt element care a fost introdus și care a fost un proiect pilot, care facilitează și mai mult accesul la vaccinare, este vaccinarea în farmacii și practic, această soluție din punct de vedere logistic este cea mai sigură pentru a avea garanția că vaccinul nu este afectat de transportul în condiții improprii", a explicat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC NEWS Media Group. 

Vezi și: Suplimente pentru imunitate sau vaccin antigripal: care protejează mai bine. Dan Zaharescu (ARPIM): Costă de 10 ori mai mult și nu oferă nicio garanție

Cum se păstrează vaccinul

"Vaccinurile trebuie ținute la o temperatură foarte scăzută, între 2-8 grade, și dacă l-ai luat din farmacie și nu te duci imediat la medicul de familie să îl administreze, dacă nu este păstrat în condiții optime, își pierde proprietățile și degeaba ajunge să fie administrat", a explicat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC NEWS Media Group. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Legumele crucifere, efect anti-cancer. Reduc inflamația
transplant - FOTO: Freepik@whispers
EXCLUSIV
"Revoluția" transplantului. Prof. dr. Gabriel Oniscu: Putem discuta și de transplantul de la alte specii
Margarina - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel