Vârstnicii din azilele de bătrâni, cei mai vulnerabili în fața infecțiilor respiratorii. Prof. dr. Victoria Aramă: Știm ce tribut au plătit bătrânii în pandemie

varstnicii - FOTO: Freepik@Gray StudioPro
EXCLUSIV
Medicii atrag atenția asupra vulnerabilității vârstnicilor din azilele de bătrâni, care continuă să fie grav afectați de infecțiile respiratorii, inclusiv COVID-19 și gripă.

Vârstnicii din azilele de bătrâni continuă să fie printre cei mai afectați de infecțiile respiratorii, inclusiv de COVID-19 și gripă, avertizează medicii. Prof. dr. Victoria Aramă, medic primar în Boli Infecțioase la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și specialist în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, subliniază că, în ciuda sezonalității tradiționale a acestor afecțiuni, vara aceasta a adus un număr semnificativ de cazuri, în special în rândul vârstnicilor instituționalizați.

Vârstnicii, vulnerabili

În cadrul conferinței ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizată de DC Media Group, prof. dr. Aramă a subliniat că mulți dintre pacienți sunt persoane nevaccinate, adesea din cauza reticenței administrațiilor din azile sau a familiilor acestora de a permite administrarea vaccinurilor. 

"Trebuie să ne îndreptăm și către azilele de bătrâni, pentru că din azilele de bătrâni avem cei mai mulți pacienți. Am avut și peste vară, pentru că sezonalitatea la infecțiile respiratorii nu a prea mai contat. Am avut peste vară gripă, COVID. Mulți dintre pacienți sunt vârstnici, din zile de bătrâni, nevaccinați. Acolo există o problemă. De foarte multe ori partea administrativă a azilelor de bătrâni se opune sau convinge familia că nu ar trebui administrat vaccinul. 

Știm foarte bine ce tribut au plătit bătrânii în pandemie, în toate țările lumii",  a explicat Prof. dr. Victoria Aramă, Medic primar Boli Infecţioase, UMF ”Carol Davila” Bucureşti, INBI Prof. Dr. Matei Balș, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”.

Persoanele în vârstă sunt mai predispuse să sufere de boli cronice precum diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune sau afecțiuni pulmonare. Aceste boli cresc riscul de complicații severe în cazul contractării unei infecții respiratorii.

 În ciuda riscurilor, în multe cazuri, refuzul vaccinării rămâne o provocare, punând în pericol sănătatea celor mai vulnerabili membri ai societății.

Vezi mai multe în VIDEO: 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel