Dr Florin Buicu: susțin vaccinarea și trebuie să evităm greșelile trecutului

Dr. Florin Buicu, președinele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților
EXCLUSIV
Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților susține legea care va face vaccinarea obligatorie și începe demersurile ca acest proiect de lege să ajungă în cel mai scurt timp pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților pentru a fi votată.

Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Săntate din Camera Deputaților, a vorbit despre controversata lege a vaccinării în cadrul dezbaterii „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de DC Media Group.

Legea vaccinării a fost subiect de ample discuții contradictorii, urmând a fi supusă votului, după ce Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a dat un raport pozitiv, dar cu unele amendamente. „Practic, raportul a fost depus din partea Comisiei de Sănătate, care și-a făcut datoria, a adus amendamentele necesare și a înaintat raportul către Camera Deputaților”, a spus el.

Legea urmează să intre pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților pentru a fi votată în cel mai scurt timp, a promis președintele Comisie de Sănătate a Camerei Deputaților. Dacă va fi votată și va intra în vigoare, vaccinarea va deveni obligatorie.

Până acum, însă, părerile despre această lege au fost extrem de împărțite. „Am trecut printr-o perioadă foarte complicată, în care pe toate canalele de informații posibile am primit - nu neapărat înjurături - dar au fost semnale dintr-o anumită zonă privind nevotarea legii vaccinării. Sunt medic, sunt medic de sănătate publică și management și am spus de la bun început tuturor celor cu care am discutat și care au participat la dezbateri că susțin vaccinarea și trebuie să evităm greșelile trecutului. Astăzi vedem că lumea, toată populația are nevoie de vaccin. Să ne închipuim că am avea vaccinul. Vă dați seama că toată populația globului a putea fi protejată, astfel încât să ne putem desfășura viața într-un ritm normal”, a comentat el în cadrul dezbaterii.

El a mai precizat că înainte de orice este nevoie de o informare corectă a populației, din surse oficiale, dar și de asigurare a vaccinurilor și de asigurare a posiblității de vaccinare, având în vedere că mai există în țară peste 600 de comunități fără medic de familie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel