De ce e atât de important vaccinul HPV. Dr Sandra Alexiu explică

Virusul HPV
EXCLUSIV
Dr Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a argumentat, în cadrul dezbaterii "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, rolul esențial al vaccinului HPV.

Invitată la dezbaterea online ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată de DC Media Group, dr Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a vorbit și despre vaccinarea anti-HPV.

”Vaccinul HPV are o limită de vârstă, el se recomandă până la 45 de ani, dar este important pentru că, spre deosebire de discuția care are loc frecvent pe marginea lui, el nu previne numai cancerul de col la femei, el previne o serie de cancere și asta îl încadrează foarte onorant între vaccinurile anti-cancer. HPV este un vaccin care se adresează și cancerului de laringe, unor cancere orofaringiene, altor cancere genitale - și mă refer la cancerul penian, la cancerul anal, care sunt destul de frecvent întâlnite la bărbați astfel încât nu trebuie să mai ținem cont de sexul pacientului în acest moment”, apreciază dr Sandra Alexiu.

În opinia acesteia, vaccinul HPV este foarte util pentru pacientul tânăr sau pacientul aflat la începutul vieții de adult deoarece formele grave de cancer au un pronostic ”prost” în momentul în care sunt descoperite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel