A început sezonul accidentelor pe...
Cristina Pricop, Head of Public Affairs Romania & Moldova, Sanofi, a explicat la dezbaterea online „Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de trustul de presă DC Media Group, că este nevoie de predictibilitate pe toate palierele, inclusiv în ceea ce privește nevoia de vaccinare. „Considerăm că am putea prelua cazul Comisiei Europene și să implementăm la nivel strategic pașii pe care Comisia European i-a urmat pentru vaccinul COVID-19 ca mod de predictibilitate. Specialiștii europeni au gândit un sistem de achiziție centralizată de vaccinuri COVID-19, gândind din timp planurile de acțiune și negociind cu producătorii mondiali de vaccinuri cantitățile necesare încă dinainte ca acest vaccin să existe. Lucrul acesta poate fi aplicat cumva și la nivelul României tot ca mod de predictibilitate. În cazul nostru, ca producător, este esențial ca solicitările venite din partea autorităților să se facă din timp”, a explicat ea în cadrul dezbaterii.
„Aici trebuie menționat că 95% din vaccinurile din România se fac prin achiziție centralizată de către Ministrul Sănătății, restul vaccinurilor fiind puse pe piață prin intermediul farmaciilor, acele vaccinuri care sunt recomandate, nu incluse în schema națională de vaccinare. Din acest motiv, practic, predictibilitatea este esențială, pentru că autoritățile nu ne dau timp să putem introduce în producție vaccinul respectiv, să-l putem introduce în țară, iar acest lucru se va răsfrânge într-o lipsă a vaccinurilor din piață”, a mai sus reprezentanta Sanofi.
„Dincolo de solicitarea propriu zisă, ce este foarte importantă este și modalitatea de contractare; atâta timp cât nu există informații oficiale constante asupra cantităților pe care dorim să le avem, asupra nevoii reale și de asemenea, dacă nu spargem această cantitate în mai multe cantități mai mici, va fi foarte greu unei companii să acopere necesarul. Iarăși îmi vine în minte cazul COVID-19 unde este imposibil ca o singură companie să acopere necesarul unei populații la nivel mondial. Același lucru la o scară mai mică se întâmplă și în România. E imposibil ca o companie, dacă este solicitată într-un timp foarte scurt, să acopere necesarul de vaccinuri pentru întreaga țară în intervalul de timp solicitat”, a explicat ea.
Detalii găsiți în materialul video atașat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Schimbările alimentare pot fi un...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...