Constipația, cauza cancerului. Țincu: S-a demonstrat că cei care dezvoltă cancer sunt constipați! Fibrele sunt ca o mătură, curăță tubul digestiv

Constipatia - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Care e cauza care duce la cele mai multe cancere de tub digestiv. Medicul Radu Țincu ne-a spus care e soluția să scăpăm de constipație.

"Din păcate, vedeți partea asta cu alimentația... aerul și alimentația sunt factorii care produc cele mai multe boli, pentru că nu putem să nu mai respirăm sau să nu ne alimentăm. Deci este clar că va trebui cumva să găsim o soluție ca alimentația și aerul să fie de bună calitate, pentru că în alte condiții se va răsfrânge asupra sănătății organismului", ne-a spus medicul Radu Țincu.

"Mai e un lucru important vorbind despre microbiotă, o problemă extrem de importantă este constipația", atrage atenția medicul Radu Țincu.

Constipația este o afecțiune în care o persoană are mișcări intestinale inconfortabile sau rare. În general, se consideră că o persoană este constipată atunci când mișcările intestinale au ca rezultat trecerea unor cantități mici de scaun tare și uscat, de obicei de mai puțin de trei ori pe săptămână. Cu toate acestea, o eliminare normală a scaunelor poate consta în efectuarea unei mișcări intestinale de trei ori pe zi sau de trei ori pe săptămână; depinde de persoană, potrivit Hopkins Medicine.

Ciocolata, nocivă pentru rinichi. Manu: Ai voie să mănânci o bucățică de ciocolată, cu o condiție. În anii ‘90 oamenii își pierdeau rinichiul, erau operați de două-trei ori pe aceleași rinichi

"Constipația în primul rând, că predispune și expune tubul digestiv la substanțe toxice.

Gândiți-vă ce înseamnă să rămână în contact cu mucoasa intestinală foarte multe substanțe toxice produse chiar din metabolismul intern intestinal o perioadă lungă de timp.

S-a demonstrat că cei care dezvoltă cancere de tub digestiv sunt mai frecvente dacă sunt constipați, comparativ cu cei care au un tranzit normal.

Ce putem face este să creștem aportul de fibre alimentare. Nu mâncăm suficiente fibre! Ultimele recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății recomandă undeva peste 25g de fibre pe zi, ceea ce este o cantitate destul de mare. Deci e clar că trebuie să recurgem la fructe și legume care conțin fibre.

Trebuie să avem cereale integrale care să aducă acest aport de fibre.

Fibrele, în mod plastic funcționează ca o mătură care pur și simplu curăță tubul digestiv", a declarat conf. Univ. Dr. Radu Ciprian Țincu, medic primar specialitatea ATI / Toxicologie, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News, în cadrul campaniei ''Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi’’.

Scaunele tari și uscate sunt rezultatul absorbției de către colon a prea multă apă. În mod normal, pe măsură ce alimentele se deplasează prin colon, cunoscut și sub numele de intestin gros, colonul absoarbe apă în timp ce formează scaunul, adică produse reziduale.

Contracțiile musculare împing apoi scaunul spre rect și, în momentul în care scaunul ajunge în rect, cea mai mare parte a apei a fost absorbită, ceea ce face ca scaunul să fie solid.

Atunci când contracțiile musculare ale colonului sunt lente sau leneșe, scaunul se deplasează prin colon prea încet, ceea ce duce la absorbția unei cantități prea mari de apă.

Care sunt simptomele constipației?

Iată care sunt cele mai frecvente simptome ale constipației:

- Mișcări intestinale dificile și dureroase

- Mișcări intestinale de mai puțin de trei ori pe săptămână

- Senzație de balonare sau disconfort

- Senzație de epuizare

- Durere abdominală

Simptomele constipației pot semăna cu alte afecțiuni sau probleme medicale. Consultați-vă întotdeauna medicul pentru un diagnostic clar.

Top 10 alimente bogate în fibre

- Fasole și linte

- Broccoli

- Fructe de pădure

- Avocado

- Popcorn

- Cereale integrale

- Mere

- Fructe uscate

- Cartofi 

- Alune

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel