"Nu birocrația face lucrurile să miște, ci noi, oamenii". Cătălin Radu: E aproape ca la cancer. Emoția pe care o trezește un diagnostic de cancer este incomparabil mai mare

Cardiomipatia Foto: Freepik
EXCLUSIV
Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România, vorbește despre provocările industriei farmaceutice, importanța inovației în medicamentație și impactul devastator al cardiomiopatiei asupra pacienților și familiilor lor.

În cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează", Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România, a abordat teme sensibile și critice legate de sănătatea cardiovasculară în România. Radu a subliniat necesitatea inovației în industria medicamentelor, provocările birocratice și administrative.

În contextul în care un număr alarmant de români suferă de boli cardiovasculare, iar investițiile în sănătate se află sub media europeană, Cătălin Radu a făcut un apel la colaborare și acțiune comună pentru a îmbunătăți sistemul de sănătate și pentru a salva vieți.

"Trebuie să recunosc, nu m-am pregătit să răspund neapărat la "ce poate face industria", cred că industria poate inova în primul rând. Cred că cercetarea în domeniul medicamentelor este cea care facilitează apariția, până la urmă, de tratamente noi și putem vorbi despre medicamente în sine sau alte opțiuni, dispozitive pentru că s-a discutat foarte mult și despre dispozitive.

Înainte de toate cred că suntem și trebuie să fim niște parteneri atât pentru profesioniștii în domeniul sănătății, cât și pentru autorități și pentru asociații de pacienți. Cred că asta putem face și într-o mare măsură asta facem.

Nu birocrația sau administrația vor face lucrurile să se miște, ci noi, oamenii, și modul nostru de a ne angaja.

Munca aia multă. Este nevoie de ea pentru că suntem la de două ori și jumătate față de media europeană dar în direcția greșită, jumătate din investițiile în sănătate față de media europeană, e un drum lung dar trebuie să îl parcurgem împreună.

Cardiomiopatiile poate afectează doar 60.000 - 70.000 dintre oameni din țara asta în vreme ce unul dintre trei suferă în general de o boală cardiovasculară, dar 20% mor într-un an de cardiomiopatie și vreo 80% în șapte - opt ani.

E aproape ca la cancer. Emoția pe care o trezește cancerul, un diagnostic de cancer, este incomparabil mai mare. Nu conștientizăm noi ce înseamnă impactul emoțional pe cel depistat cu asemenea boală, pe familia lui.

Uitându-ne pe terenul de sport, nu vreau să mă gândesc cum s-au simțit poate zeci de mii de spectatori când a picat pur și simplu un sportiv de înaltă performanță.

Sunt niște atleți fabuloși și ei mor, dar ar putea să nu moară. Pentru asta avem un drum lung înaintea noastră pe care cred că îl putem parcurge împreună. El la început cam acum doi ani în Parlamentul European, a început astăzi și în România și vreau să îl continuăm împreună", a declarat Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel