Prevenția, mama înțelepciunii. Mircea Dediu (Sanador): Haideți să nu ne mai întrebăm ce pot face medicii, ci să ne întrebăm ce putem face noi

EXCLUSIV
Dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog în cadrul Sanador, a dezvăluit cum putem evita apariția unor boli oncologice. Declarațiile medicului au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, eveniment organizat de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro, și DCNewsTV.

"Atunci când aducem în discuție problematica aceasta a cancerului, reflexul este să ne îndreptăm către sfera medicală și să vedem ce face medicina, ce fac medicii și, din punctul meu de vedere, situația ar trebui oarecum nuanțată. Haideți să nu ne mai întrebăm ce pot face medicii, ci să ne întrebăm ce putem face noi, ca să nu ajungem în situația de a fi tratați de această boală.

Aceastea sunt direcțiile pentru care factorii de risc sunt extrem de importanți, o parte dintre ei nu țin de noi, nu sunt sub controlul nostru: poluarea, factorii profesionali șamd. Dar ceea ce ține de fiecare dintre noi este de o importanță extremă, fiind vorba de factori precum fumat, consumul de alcool, activitatea fizică, greutatea corporală și dieta. Aceștia sunt extrem de importanți și în măsura în care fiecare dintre noi devine conștient că propria sănătate intră, în primul rând, în responsabilitatea lui și apoi în responsabilitatea medicilor, atunci vom ava o cale de discuție extrem de productivă.", a precizat medicul Mircea Dediu (Sanador). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel