Pandemia COVID-19, 2022: "Nimic nu va mai fi la fel" vs. "Luați din nou prin surprindere"

Pandemia COVID-19, 2022 Nimic nu va mai fi la fel vs. Luați din nou prin surprindere
EXCLUSIV
DC Media Group organizează dezbaterea ONLINE: "Nimic nu va mai fi la fel vs. Luați din nou prin surprindere-pandemia COVID-19 în 2022".

DC Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews, va organiza în data de 19 iulie 2022, începând cu ora 13:00 dezbaterea ONLINE: "Nimic nu va mai fi la fel vs. Luați din nou prin surprindere-pandemia COVID-19 în 2022".

La intrarea în lock-down, în 2020, întreaga societate împărtășea ideea că ”Nimic nu va mai fi la fel” după pandemie. Experiența anilor de luptă cu COVID-19 ar fi trebuit să schimbe modul în care prevenim bolile și impactul social al acestora, iar pe viitor să putem face limita la maximum efectele unor șocuri sanitare, sociale sau economice, cum au fost cele generate de primele valuri pandemice.

Din păcate, COVID-19 nu a dispărut, dimpotrivă, sunt raportate tot mai multe cazuri, de la o zi la alta, în România și în străinătate. Multe țări au început să acționeze pentru a limita efectele noului val. Riscăm să fim, ca în atâtea alte domenii, luați din nou prin surprindere?

În cei aproape trei ani care au trecut de la debutul pandemiei, mijloacele de prevenire, diagnostic și tratament au cunoscut progrese semnificative. România a căpătat experiență, a reușit să mobilizeze facilități publice și private, în lupta cu COVID-19, dar un deficit cronic de resurse și rezistența socială la inovație și modernizare pot afecta performanțele sistemului sanitar în perspectiva noilor solicitări din toamna acestui an.

Dezbaterea la care vă invităm să participați își propune să ofere răspunsuri la următoarele întrebări: Cum gestionăm problemele medicale, economice și sociale ridicate de COVID-19, cât de puternic va fi afectat sistemul sanitar, care sunt metodele prin care putem limita efectele noului val pandemic?

Evenimentul va fi transmis LIVE pe platformele DCNewsTV, DCNews și DCMedical, dar și paginile de Facebook și canalele YouTube ale acestora, în intervalul orar 13:00 – 16:00.

Listă invitați:

- Prof. Dr. Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății

- Prof. Dr. Adrian STREINU CERCEL, Președinte Comisia pentru sănătate, Senatul României

- Dr. Laszlo ATTILA, Secretar, Comisia pentru sănătate, Senatul României

- Dr. Nelu TĂTARU, Președinte Comisia pentru Sănătate și Familie, Camera Deputaților

- Prof. Dr. Florin BUICU, Vicepreședinte Comisia pentru sănătate și familie, Camera Deputaților

- Dr. Adrian WIENER, Vicepreședinte Comisia pentru sănătate și familie, Camera Deputaților

- Conf. Adela COJAN, Președinte CNAS

- Prof. Dr. Michael SCHENKER, Președinte Comisia Oncologică, Ministerul Sănătății

- Dr. Simin Aysel FLORESCU, Manager Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș

- Prof. Dr. Cătălin CODREANU, Președinte Societatea Română de Reumatologie

- Dr. Radu ZAMFIR, Medic Primar Chirurgie Generală, Centrul de Chirurgie și Transplant “Dan Setlacec”, Institutul Clinic Fundeni

- Dr. Horia BUMBEA, Medic Primar Hematologie

- Rozalina LĂPĂDATU, Președinte Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune

- Gheorghe TACHE, Președinte Asociația Transplantaților din România

- Radu GĂNESCU, Președinte COPAC

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel