Dăm vouchere unei populații care nu vrea să muncească. Coșea: Sunt oameni acum care suferă că nu-și pot face zacuscă! 70% din populația României este în pericol de sărăcie cronică, oficial!

Mircea Cosea - Foto: Dezbatere DC Media Group & Freepik
EXCLUSIV
"O parte a populației este plătită de stat ca să stea liniștită, în timp ce oameni mor, pentru că nu sunt ajutați cu bani pentru medicamente". Mircea Coșea, declarații incredibile, în dezbaterea DC Media Group.

Invitat în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România", Mircea Coșea a oferit niște date și informații îngrijorătoare.

"România suferă!", a declarat prof. Mircea Coșea.

"70% din populația României este în pericol de sărăcie cronică. Oficial!"

"Suntem niște oameni care trăim într-un mediu care nu are nimic de-a face cu modernitatea. Ne descurcăm, suntem inteligenți, suntem oameni care știm să trăim, dar ne lipsesc niște lucruri care țin de contemporanitate.

După această discuție am văzut pregătire, tehnică, inteligență, voință. Există o ofertă pentru acest produs care ține de o lume civilizată. Dar cererea e mică, pentru că ne cumpărăm televizoare și mașini, e adevărat, pentru că plecăm în vacanțe peste hotare, dar și pentru că nu avem bani.

"România este în faliment!" Mircea Coșea: Avem o categorie a populației care se tratează, în baza unor idei preconcepute, în Turcia sau Austria. Se tratează bine și aici!

România este o țară care este pe ultimul loc din Europa din punct de vedere al sărăciei.

70% din populația României este în pericol de sărăcie cronică. Oficial!", a spus Mircea Coșea.

Românii suferă că nu-și pot face zacuscă! - Mircea Coșea

"Sunt oameni care - și intru într-o chestiune care caracterizează cultura românească - suferă acum pentru că nu-și pot face zacuscă! Zacusca e cultura românească pentru iarnă. Nu mai pot, pentru că iau roșii la bucată, ca dl. prim-ministru, iau 3 cartofi și o ceapă că altfel nu se poate.

Ăsta este sistemul, iar aceste măsuri care se vor aplica vor coborî încă o dată nivelul, pentru că inflația va crește.

E greu, din punctul meu de vedere, să fie o explozie a acestui produs de mare importanță, asigurările medicale.

Până la urmă este o opțiune personală, dar mă asigur dacă am și banii. Banii nu vin, pentru că statul nu poate să-i dea acum. Privatul este și el asuprit cu taxe și impozite", a completat economistul.

Dăm vouchere și cadouri unei părți de populație care nu vrea să muncească. Mircea Coșea: Este plătită de stat ca să stea liniștită, în timp ce oameni mor, pentru că nu sunt ajutați cu bani pentru medicamente

"În condițiile astea există un cuvânt - Guvernarea este o artă! Ce înseamnă să guvernezi? Să ai niște priorități!

Atunci, în condițiile acestea, cu banii pe care-i ai trebuie să ai o prioritate. În momentul de față, medicina, sănătatea, nu este o prioritate pentru Guvernul român. Ar trebui să sprijine sectoru public de asigurări, atâta timp cât privatul nu are această capacitate. Ar trebui să lucreze împreună.

Eu sunt îngrijorat de faptul că ne ocupăm prea mult de sprijinirea unei populații defavorizate cărora li se dau vouchere și diverse cadouri, privând piața muncii de o forță activă și până la urmă risipim bani.

Vorbim de o populație care nu vrea să lucreze, avem exemple cu miile. Este plătită de stat ca să stea liniștită, în timp ce oameni mor, pentru că nu sunt ajutați cu bani pentru medicamente", a conchis prof. Mircea Coșea, în cadrul dezbaterii DC Media Group - "Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România".

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel