Știai că data și grosimea primei...
Invitat la dezbaterea online ”Anticorpii monoclonali-soluție în criza COVID-19”, medicul Adrian Wiener, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate la Camera Deputaților, a declarat că medicina care se practică acum, în pandemie, în spitale, în valul 4 COVID, constituie ”o medicină de dezastru”.
”Știu exact ce se întâmplă în spitalele COVID, situația este ca peste tot în țară, este o medicină de dezastru ceea ce se desfășoară în spitalele din România la această oră. Are toate caracteristicile unui cataclism cu un număr foarte, foarte mare de pacienți care vin. Aceasta este caracteristica actuală, cu o densitate foarte mare a pacienților, o foarte mare presiune pe resursa umană și pe infrastructura medicală, care practic limitează asistența medicală oferită celorlalte patologii”, a apreciat medicul Adrian Wiener.
Doctorul Wiener a mai subliniat că anticorpii monoclonali își au rolul lor, însă nu constituie un ”substitut” la vaccinarea anti-COVID. Potrivit acestuia, ”pacienții nu ajung în intervalul replicativ în care acești anticorpi sunt foarte eficienți”, iar ”locurile în spitale sunt foarte aglomerate”.
”Anticorpii monoclonali nu sunt un substitut pentru vaccinare și nu contribuie la memoria imună. Nu contribuie precum vaccinul la o protecție îndelungată prin practic încorporarea în sistemul imun a inventarului respectiv de anticorpi care pot fi reiterați, pot fi produși din nou oricând. De fapt, asta este cheia transformării pandemiei, a faptului că, cu toții am fi trecut prin boală sau am fost expuși la vaccinarea anti-Covid astfel că avem cu toții o memorie colectivă care transformă virusul din acea mortalitate înfiorătoare la care asistăm acum, la o ciclicitate de tip viral cu valuri în care foarte puține sunt formele severe și cu infecții manageriabile, ca să spun așa.
Sigur (n. r. anticorpii monoclonali) au rolul lor și sunt persoane care în urma vaccinului nu dezvoltă imunitate suficientă și care pot dezvolta o formă severă de boală și atunci sigur că au nevoie de acest suport în faza replicativă a bolii, adică cât mai aproape de diagnosticul precoce, ideal în primele 96 de ore eficiența este maximă în situația administrării acestor anticorpi monoclonali”, a afirmat medicul Adrian Wiener.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Știai că data și grosimea primei...
A început sezonul accidentelor pe...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...