Epidemiologul Silviu Epuran, despre revenirea la normalitate: Nimic nu mai e ca înainte
04 iun 2020 / 13:44

dr. Silviu Epuran - Epidemiolog
EXCLUSIV
Dr. Silviu Epuran, Medic Specialist Epidemiologie , a vorbit, în cadrul  DEZBATERII ONLINE „Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă”, organizată de DC Media Group, despre măsurile de relaxare şi  evoluţia epidemiei de coronavirus în România.

Medicul a spune că în acest moment, deși măsurile au fost relaxate, nimic nu mai e ca înainte și că fluxul epidemiologic trebuie gestionat foarte bine. 


Acest flux epidemiologic, acest flux al personalul, al pacienților, al clienților, va trebui foarte bine gestionat.  Aceste fluxuri care trebuiesc restaurate, atât la nivel instituțiilor medico sanitare, cât și a instituțiilor publice, private, de orice fel, cu diferite activități, precum comerț, diferiți operatori economici, firme de transport, etc. Nimic nu mai e ca înainte. Termenul acesta de criză, generată de acest coronavirus, este foarte bine folosit în acest moment. De ce? Pentru că el a generat, pe lângă această criză, din diferite domenii de activitate, și o criză, o instabilitate, în diferite instituții, atât cu profil medical, cât și non medical. 


Epidemiologul a subliniat faptul că, trecerea de la starea de urgență, la cea de alertă, a dezorientat populația. 


"Avem situaţia actuală, trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, în care diferite instituţii, cu diferite profiluri nu ştiu încotro s-o apuce şi cum să gestioneze această situaţie pe viitor. Dacă să adopte măsura unei relaxări timpurii – cum se şi întâmplă acum – sau dacă să continue să folosească măsurile luate în perioada stării de urgenţă. Aici e o discrepanţă, oamenii, manageri de spitale, directori, persoane publice nu ştiu cum să gestioneze resursele economice, materiale, umane. Iar un rol foarte important îl au medicii epidemiologi.

(...) Medicul epidemiolog a avut o sarcină dificilă în această perioadă şi probabil va mai avea, deoarece eu încă sunt de părere că acest prim val încă nu a trecut", a declarat dr. Silviu Epuran în cadrul  DEZBATERII ONLINE „Criza coronavirusului: Reguli obligatorii pentru o relansare responsabilă”, organizată de DC Media Group.

 

Urmăriți întreaga dezbatere aici:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mânânci cireșe cu viermi

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?