Laszlo Attila, COVID-19. Avertisment: Numărul internărilor a scăzut cu o treime
29 mai 2020, 12:52

Laszlo Attila  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Președintele Comisiei pentru Sănătate publică din Senatul României, Attila Laszlo, a subliniat la dezbaterea ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie” nevoia de a avea infrastructura sanitară necesară pentru a interveni când situația o cere.

Președintele Comisiei pentru Sănătate publică din Senatul României, Attila Laszlo, a atras atenția, în cadrul dezbaterii online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, asupra situației existente pe care a calificat-o ”grea” din pricina COVID-19.

”COVID a mai deschis o portiţă legată de necesitatea de a avea instituţii care să stea în stand by, să le folosim când avem nevoie şi să avem aceste facilităţi şi infrastructura necesară de intervenţie când se impune, să nu mai ajungem în situaţia să fim nevoiți să blocăm accesul pacienţilor la alte instituţii din alte domenii. (...) Situaţia începe să devină critică: numărul internărilor a scăzut la o treime faţă de perioada din anul precedent. Foarte probabil, la sfârşitul lunii, vom vedea şi cifrele din luna mai. Atunci, vom vedea că accesul pacienţilor cu boli cronice s-a prăbuşit”, susține Attila Laszlo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Coșmarurile, asociate cu demența. Cine este mai predispus
Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?