Dr Beatrice Mahler, manager la Institutul Marius Nasta: e nevoie de stocuri de materiale de protecție

Dr Beatrice Mahler. Foto: Agerpres
EXCLUSIV
Asist Dr Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, consideră că este nevoie de stocuri de materiale de protecție în spitale. 

Asist Dr Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București pune accentul pe nevoia unor stocuri de materiale de protecție, în special în secțiile unde procedurile aplicate pacientului presupun apariția aerosolilor.

„Au fost multe momente în care s-a reclamat nevoia unui echipament de protecție impermeabil, acel echipament de protecție conform recomandărilor este indicat pentru persoanele confirmate cu infecția cu coronavirus și nu doar cele confirmate, ci și cele la care e nevoie de proceduri în cursul cărora apar aerosolii, adică unde riscul de contagiune este mare, și aici ne referim la persoanele care necesită asistență în Terapie Intensivă, persoanele care necesită aspirație bronșică și aici, într-adevăr, gradul de protecție trebuie să fie extrem de mare” explică ea.

Institutul Marius Nasta are în acest moment echipamentele necesare, însă managerul atrage atenția că pot să apară probleme.

„În acest moment achiziționăm în fiecare zi. Chiar dacă materialele există în acest moment, stocurile sunt extrem de importante pentru că au fost probleme în aprovizionare, însă în acest moment, Institutul Marius Nasta are echipamente de protecție conform normelor publicate de Institutul de Sănătate Publică, norme care respectă recomandările europene, care prevăd ce tip de echipament se utilizează și în ce moment”, a mai menționat ea.

Institutul Marius Nasta va intra în linia a doua de asistență a pacienților infectați cu coronavirus, iar în acest moment nu există pacienți infectați. La intrarea în spital, aici se face un triaj epidemiologic, în corturile amenajate la intrare, unde pacienții completează un formular și măsoară temperatura.

„Dacă pacientul este suspect, se izolează într-o încăpere complet separată, unde se intră cu echipament de protecție pentru un pacient posibil cu coronavirus”, a mai spus dr Beatrice Mahler. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel