De la ce vârstă trebuie făcute screening-uri pentru depistarea precoce a cancerului

Cancer
EXCLUSIV
Dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog la Sanador, a vorbit la dezbaterea ”Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta” despre vârsta la care ar fi bine să se facă screening-uri pentru a se asigura că se depistează precoce cancerul.

Medicul oncolog Mircea Dediu de la Sanador a subliniat că screeningul depinde de localizare, factori de risc și vârstă. ”Screeningul e o activitate medicală al cărui obiectiv e să identificăm o eventuală tumoră înainte ca aceasta să se manifeste clinic”, explică specialistul.

Pentru anumite tipuri de cancer se recomandă anumite vârste pentru a face un screening: cancerul colo-rectal, cancerul mamar, cancerul de prostată, cancerul pulmonar, cancerul de col uterin.

”Vârsta la care se recomandă depinde de la localizare la localizare și de factorii de risc. La cancerul de col uterin se recomandă să se facă screening de la o vârstă relativ timpurie, 20-25 de ani, mai ales dacă există o testare pozitivă de HPV. La cancerul de sân - data de începere a screeningului este mai controversată - de regulă după 50 de ani”, detaliază medicul Mircea Dediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel