Spitalul Clinic Sanador, investiții pentru pacienți. Herghelegiu: Ne-am dat seama că nu putem atrage pacienții în mediul privat decât dacă vom fi în top și vom oferi servicii medicale de excelență

spitalul clinic sanador - FOTO: Freepik@romanzaiets
Spitalul Clinic Sanador a inaugurat primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România.

Spitalul Clinic SANADOR are, începând de astăzi, primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România. În plus, a fost deschisă prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară în care fiecare pat are autonomie completă.

Investiții pentru sănătatea pacienților

Conf. dr. Doru Herghelegiu, directorul Spitalului Clinic Sanador a subliniat că toate aceste investiții sunt în folosul pacienților. 

„Suntem în fața unui eveniment important pentru noi. M-aș referi la termenul de excelență. Pentru noi este un pilon de bază, care a stat la fundamentarea conceptului clinic al acestui spital. Încă de la început, ne-am dat seama că nu putem atrage pacienții în mediul privat decât dacă vom fi în top și vom oferi servicii medicale de excelență. A fost o preocupare permanentă. În toți acești 11 ani, spitalul a reinvestit în mod permanent tot profitul, pentru dezvoltarea bazei, modernizarea secțiilor”, a spus conf. dr. Doru Herghelegiu, directorul Spitalului Clinic Sanador.

Vezi și: Sindromul de tunel carpian, cauze și tratament. Medic: În cazurile ușoare moderate se recomandă tratament conservator. Dacă este un caz sever ne adresăm chirurgiei

Condițiile, peste cele din străinătate

Directorului Spitalului Clinic Sanador a mai precizat că investițiile care au fost realizate la unitatea medicală sunt peste cele care se regăsesc în multe spitale din străinătate.

”Sunt bucuros pentru că, într-o întrevedere profesională anterioară acestui eveniment, o serie de invitați din străinătate, care au participat în România la un Congres de cardiologie intervențională, au vizitat clinica. Au avut cuvinte laudative. Mai mult decât atât, unii dintre ei au recunoscut sincer că nu au dotări de asemenea nivel în clinicile în care lucrează. Și-au anunțat disponibilitatea de a colabora, de a veni și de a opera în România, alături de colegii noștri”, a spus Doru Herghelegiu.

Vezi și: Polipii stomacului, cauze și tratament. Când crește riscul de cancer digestiv

”Preocuparea pentru tehnologie avansată și echipamente de top este permanentă în Sanador. (...) Abordarea minim-invazivă face ca acești pacienți să poată beneficia de tratamente care să îi plaseze în zona de siguranță post-intervențională.”, a explicat dr. Bogdan Marțian, directorul medical al Spitalului Clinic Sanador.

Chirurgie cardiacă pediatrică

Spitalul Clinic Sanador va avea și compartiment de chirurgie pediatrică. 

”Încă o veste îmbucurătoare. Prin relațiile profesionale pe care domnul profesor Victor Costache le are cu unele echipe din străinătate, vom încerca să ne implicăm cât de curând și în chirurgia cardiacă pediatrică, care este poate segmentul cel mai deficitar în România. Vom încerca să facem cu echipe din străinătate și să găsim rezolvare pentru pacienți care sunt nevoiți să apeleze la servicii din străinătate. Este un proiect de viitor mai greu, dar care e în orizontul de așteptare!”, a mai precizat conf. dr. Doru  Herghelegiu. 

Plămân artificial, la Sanador

La Spitalul Clinic Sanador există și un dispozitiv de oxigenare extracorporală cu membrană (ECMO). Acesta este cunoscut și sub denumirea de ”plămân artificial”.

”Am coordonat programul de ECMO la Spitalul Universitar din Grenoble opt ani. Vă confirm că avem cel mai performant ECMO care există în momentul de față! Este un sistem fiabil atât datorită durabilității și versatilității sale, cât și datorită portabilității. În momentul de față, echipele noastre pot implanta un ECMO oriunde în Spitalul SANADOR, fiind vorba despre un sistem ultraportabil, sau dacă echipele medicale sunt solicitate, oriunde în România”, a explicat prof. dr. Victor Costache, Director clinică CCV, Spitalul Clinic Sanador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel