Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Sistem de telemedicină, alternativă la consultațiile clasice. Dan Haliga: e o reducere de timp și de costuri
08 mai, 16:40
Dan Haliga, administratorul "Innovate IT" a vorbit, în cadrul dezbaterii „TELEMEDICINA - medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România" organizată de către DC Media Group, despre sistemul MedGo, o altenativa viabilă şi facilă pentru acordarea de consultaţii/consultanţă pacienţilor atunci când nu este posibilă prezenţa fizică în cabinetul medicului.
Rețeta online
EXCLUSIV

Dan Haliga, a vorbit despre beneficiile sistemul MedGo, pe care l-a conceput pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pacienţilor şi medicilor, atunci când nu sunt posibile consultațiile în faţă.

"Firma Innovate IT este una dintre cele mai mari firme din domeniul statisticii medicale şi în decursul anilor s-au realizat o mulţime de modificări în contractul cadru, spitalele şi instituţiile care oferă servicii medicale au trebuit ca, de la an la an, să se adapteze noilor cerinţe din contract.

Astfel încât undeva prin 2016-2017 devenise foarte important ca spitalele să-şi realizeze un număr de bolnavi exact cât a contractat cu Casa de Asigurări. Orice depăşire nu putea fi decontată.

De aici mi-a venit ideea creării acestui sistem de telemedicină. Noi, la început, l-am gândit ca un sistem de teleconsultanţă şi mai puţin teleconsultaţii. Ideea era ca acei pacienţi care vor să ajungă în spital să ia legătura prin medicul de familie cu spitalul şi să-şi poată face o programare, astfel încât pacientul să beneficieze de o reducere de timp, de o reducere de costuri, spitalul să-şi poată monitoriza foarte bine numărul de bolnavi contractaţi cu Casa de Asigurări", a explicat managerul Innovate IT.

Ce facilităţi oferă sistemul

"De aceea, în aceşti doi ani în care am lucrat la această aplicaţie şi am pus primele baze am luat în calcul mai mulţi termeni astfel încât să acoperim o gamă cât mai mare a telemedicinei.

Am plecat de la acea teleconsultanţă, am făcut o parte cu teleconsultaţie, acea legătură video pacient – medic, o teleexpertiză în care, în sistemul nostru, MedGo putem face legătura între medici, o parte de teleradiologie în care pacientul poate să-şi ţină absolut toate investigaţiile sale medicale şi să aibă o bibliotecă a lui cu tot istoricul, şi telemonitorizarea, monitorizarea bolnavilor cronici, pe o durată de timp", a explicat Dan Haliga.

 

 <


Ştiri Recomandate

Alimentele care nu s-au scumpit în pandemie
Știrile zilei
EXCLUSIV
Femeie slabă
EXCLUSIV
COVID-19. BILANȚUL zilei: 1.415 noi cazuri de infectări
ANPC: Gel de mâini PERICULOS în comerț. Este TOXIC!
Efectele secundare ale înotului. Ce boli poți dezvolta
EXCLUSIV
Stresul și furia pot exacerba insuficiența cardiacă
10 modalități de a reduce aportul de sare
Spray nazal care împiedică infectarea cu coronavirus
Alergia la ciuperci. Cum recunoști simptomele
Diabetul de tip 2, primele semnale de alarmă. Ce să nu ignori
Prof.dr. Doina Azoicăi
EXCLUSIV
Dureri de cap: șapte motive pentru care pot apărea
RECORD de infectări COVID-19. 1.454 noi cazuri
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri