Rafila despre legea vaccinării: Sănătatea publică nu e subiect de vot
29 mai, 18:58
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că ”ezitarea care încă există în Parlament nu e bună” privind legea vaccinării.
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
EXCLUSIV

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, militează pentru adoptarea legii vaccinării. ”Mi se pare un soi de neasumare a unei anumite responsabilități care revin membrilor Parlamentului, în principal Camerei Deputaților de această dată, pentru că sănătatea publică trebuie asumată, nu este un subiect de vot popular, sănătatea publică trebuie asumată și trebuie luate măsurile care protejează sănătatea comunității. Iar vaccinarea este principala armă pe care o are sănătatea publică în combaterea bolilor transmisibile”, apreciază profesorul Rafila.

În opinia acestuia, ”ezitarea care încă există în Parlament nu e bună pentru că ceea ce s-a întâmplat în această pandemie arată că lipsa de reacție în fața unei probleme majore de sănătate publică nu face decât să amplifice acea problemă de sănătate publică și să creeze premisele ca lucrurile să scape de sub control și nimeni nu-și dorește acest lucru în ce privește bolile prevenibile prin vaccinare”.


Ştiri Recomandate

Nelu Tătaru: 276 de copii până în 9 ani şi 495 de copii între 10-19 ani, infectați cu COVID-19
BETAHISTINUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri