Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Radu Gănescu: noi trebuie să găsim soluții pentru pacienții noștri
29 mai, 20:01
Radu Gănescu, președintele COPAC, a vorbit la dezbaterea ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie” despre găsirea de soluții și medicamente pentru pacienți.
Radu Gănescu  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV

Invitat la dezbaterea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizată de DC Media Group, președintele COPAC, Radu Gănescu, a spus că mulți pacienți i-au sesizat lipsa multor medicamente de pe rafturile farmaciilor. Aceasta l-a determinat să cheme la o discuții mai mulți reprezentanți din funcții de decizie, inclusiv din Ministerul Sănătății.

”Una din soluții a fost spusă de domnii Laszlo Attola și Corneliu Florin Buicu prin crearea unui cadru legislativ, care, probabil, va fi mult mai coerent decât un ordin de ministru. (n. r. o altă soluție) (...) e ca toți actorii din sănătate să stea la aceeași masă, că vorbim de industria farmaceutică, de distribuție, de reprezentanți ai farmaciilor, pacienți și autorități și să găsim soluții pentru că nu va veni UE să ne ajute, nu va veni nimeni altcineva. Noi trebuie să găsim soluții pentru pacienții noștri și pentru accesul la medicamente. Sperăm că lucrurile se vor clarifica într-un viitor apropiat”, consideră Radu Gănescu.


Ştiri Recomandate

DSP Dâmbovița, reacție la scandalul de la Spitalul Găești
Nouă conducere la RASCI
COVID-19 atacă inima. Ce s-a descoperit
Ce influențează apariția alergiilor și astmului
Medicamente pentru cancer, tratament pentru anevrism cerebral? Caz ca al Emiliei Clarke, tratat altfel
Nou vaccin cu rezultate bune contra mai multor tipuri cancer
Zahăr. Ce se întâmplă dacă mănânci prea mult
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri