Nelu Tătaru, apel către managerii spitalelor pentru revenirea la normalitate

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru  FOTO: captură Antena 3
EXCLUSIV
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre impactul pe care l-a avut starea de urgență asupra spitalelor și face un apel către managerii unităților spitalicești să se implice pentru revenirea la normalitate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la dezbaterea:  Cum va arăta ”noua normalitate” în sistemul sanitar, organizată de grupul de presă DC Media Group, despre impactul pe care l-a avut starea de urgență asupra spitalelor non-Covid.

El a făcut, de asemenea, un apel către managerii de spitale pentru a se implica în ceea ce înseamnă revenirea la normalitate, după starea de urgenţă şi perioada în care unele unităţi spitaliceşti s-au transformat în unităţi suport Covid. „La patologia cronică, odată cu intrarea în stare de urgență a fost limitată la 50% în unitățile spitalicești, precum și intervențiile chirurgicale pentru patologie cronică, iar din a doua perioadă a stării de urgență a fost redusă aproape de zero, au fost doar urgențe. Asta a însemnat că, totuși, orice patologie cronică care a decompensat, s-a putut prezenta al o evaluare, la un spital de fază 3, care erau spitalele județene și care era pentru patologia non-Covid. Medicul curant era cel care decidea dacă această patologie cronică trebuia internată, dacă decompensa, dacă putea fi temporizată și reprogramată, sau dacă, la fel cum era o patologie oncologică, se afla într-o fereastră terapeutică și putea fi internată pentru intervenție, chimio și radio”. A spus el în cadrul dezbaterii.

„Oamenii aceştia (n.r. - pacienţii) au aşteptat atâtea luni de zile acasă şi acum au revenit după o frică de Covid, după o reticenţă a personalului medical care evita să facă intervenţii chirurgicale sau să trateze un pacient non-Covid într-o eră Covid. La un moment dat, poate era susţinută această reticenţă, dar în acest moment, în condiţiile în care toată lumea cere – inclusiv personalul medical – să se revină la patologie non-Covid în spitalele suport Covid, cred că ar trebui să se vadă un efort şi din partea managementului unităţii spitaliceşti pentru a reveni la o normalitate", a transmis ministrul Nelu Tătaru.

Mai multe detalii, în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel