Nelu Tătaru, apel către managerii spitalelor pentru revenirea la normalitate
20 iun 2020 / 20:43

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru  FOTO: captură Antena 3
EXCLUSIV
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre impactul pe care l-a avut starea de urgență asupra spitalelor și face un apel către managerii unităților spitalicești să se implice pentru revenirea la normalitate.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la dezbaterea:  Cum va arăta ”noua normalitate” în sistemul sanitar, organizată de grupul de presă DC Media Group, despre impactul pe care l-a avut starea de urgență asupra spitalelor non-Covid.

El a făcut, de asemenea, un apel către managerii de spitale pentru a se implica în ceea ce înseamnă revenirea la normalitate, după starea de urgenţă şi perioada în care unele unităţi spitaliceşti s-au transformat în unităţi suport Covid. „La patologia cronică, odată cu intrarea în stare de urgență a fost limitată la 50% în unitățile spitalicești, precum și intervențiile chirurgicale pentru patologie cronică, iar din a doua perioadă a stării de urgență a fost redusă aproape de zero, au fost doar urgențe. Asta a însemnat că, totuși, orice patologie cronică care a decompensat, s-a putut prezenta al o evaluare, la un spital de fază 3, care erau spitalele județene și care era pentru patologia non-Covid. Medicul curant era cel care decidea dacă această patologie cronică trebuia internată, dacă decompensa, dacă putea fi temporizată și reprogramată, sau dacă, la fel cum era o patologie oncologică, se afla într-o fereastră terapeutică și putea fi internată pentru intervenție, chimio și radio”. A spus el în cadrul dezbaterii.

„Oamenii aceştia (n.r. - pacienţii) au aşteptat atâtea luni de zile acasă şi acum au revenit după o frică de Covid, după o reticenţă a personalului medical care evita să facă intervenţii chirurgicale sau să trateze un pacient non-Covid într-o eră Covid. La un moment dat, poate era susţinută această reticenţă, dar în acest moment, în condiţiile în care toată lumea cere – inclusiv personalul medical – să se revină la patologie non-Covid în spitalele suport Covid, cred că ar trebui să se vadă un efort şi din partea managementului unităţii spitaliceşti pentru a reveni la o normalitate", a transmis ministrul Nelu Tătaru.

Mai multe detalii, în materialul video atașat

G Ad:

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri