"România este în faliment!" Mircea Coșea: Avem o categorie a populației care se tratează, în baza unor idei preconcepute, în Turcia sau Austria. Se tratează bine și aici!

Mircea Cosea - Foto: Dezbatere DC Media Group
EXCLUSIV
Prof. Mircea Coșea a declarat că "România este în faliment!" "E o mare performanță că în România de azi, sistemul de asigurări de stat funcționează așa cum funcționează. Ar putea să nu funcționeze deloc!"

Economistul Mircea Coșea a vorbit în cadrul dezbaterii DC Media Group despre asigurările în sănătate și a declarat că: "ceea ce este absolut necesar în România este o egalizare a condițiilor" și că "din punct de vedere economic, țara asta apare ca fiind subdezvoltată din cauza diferențelor foarte mari în teritoriu. Sunt câteva zone excelent dezvoltate, aproape identice cu unele orașe din Occident, dar altele sunt în Evul Mediu". 

De ce Japonia și Coreea de Sud nu au multe cazuri de cancere. Cum sunt conviși să meargă la medic. Loreta Păun. Este extraordinar

Ce trebuie să știi despre asigurările medicale private și abonamentele medicale. Valentin Ionescu: Un abonament nu acoperă mai nimic. Vă induc în eroare

Mai mult, potrivit prof. Mircea Coșea, cele trei mari probleme ale României constau în: "alimentație, locuință și educație", care sunt "completate acum, în bugetul familiei, de asistența medicală, care înseamnă medicamente și posibilitatea de a merge în anumite locuri, unde există niște echipamente cu totul speciale".

"Am avut plăcere enormă să cred că sunt în altă țară. Discuțiile au fost atât de elevate, constructive, inovatoare, încât am crezut că suntem în situația în care putem să luăm acese idei ca o platformă pentru schimbare. Dar nu este!

Este pentru mine o mare performanță că în România de azi, sistemul de asigurări de stat funcționează așa cum funcționează. Ar putea să nu funcționeze deloc, pentru că statul român este în faliment. Este un lucru declarat la nivel înalt, nu am descoperit eu.

Însăși consilierul onorific al domnului prim-ministru a declarat public că suntem în faliment. Lucrul ăsta este vizibil dacă ne uităm la faptul că încă nu avem pus în aplicare sistemul nou să măsuri care să acopere o parte din deficitul bugetar.

Toate ideile spuse azi sunt extraordinare, dar lipsește baza aplicării lor, care este venitul populației. Tezaurul pe care din punct de vedere monetar îl are populația, când va trece la alte produse decât cele uzuale și primitive", a declarat Mircea Coșea, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News, în cadrul dezbaterii "Asigurările complementare, soluția ca pacientul român să fie pacient european în România".

Cum să ne alegem asiguratorul medical privat. Claudiu Năsui: Așa cum vă alegeți o bancă, așa cum vă alegeți asiguratorul pentru mașină

"Avem o categorie a populației care își permite, în baza unor idei preconcepute că se tratează mai bine în Turcia sau Austria. Se tratează bine și aici"

 

"Dacă unul are 100.000 euro să se ducă să se trateze în Austria sau Turcia. Nu ar fi logic să se asigure să plătească în rate o anumită sumă anual și să nu ajungă să dea atâția bani?!", a completat Val Vâlcu.

"Cel care are 100.000 de euro, cel care are 10.000 sau 5.000 de euro este upper class. România s-a rupt! Avem o categorie a populației care își permite, în baza unor idei preconcepute că se tratează mai bine în Turcia sau Austria. Se tratează bine și aici. Avem o categorie de cadre medicale de excepție. Dar cei care pleacă acolo nu reprezintă România.

România profundă e aia de la țară, de la orașele mici care nu poate să facă așa ceva.

Ori un Guvern nu conduce o țară. Un Guvern are arta guvernării, care înseamnă să protejezi întreaga populație.

Cum o protejăm noi?

Ne bazăm pe privați?

Foarte bine!

Eu de 30 de ani sunt pentru privatizare, dar în momentul de față sferă privată de activitate nu este încurajată în România, venitul tot scade în următoarele luni", a mai spus Mircea Coșea. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel