Managerul celei mai mari maternități din România: Aș fi dorit să fi introdus mai din timp telemedicina
12 mai 2020 / 22:34
Robert Dâncă, managerul Maternității Cuza Vodă din Iași, afirmă că ar fi dorit implementarea sistemului de telemedicină mai demult. 
Bebeluș
EXCLUSIV

Invitat la o dezbatere online despre telemedicină, organizată de DC Media Group, Robert Dâncă, managerul Maternității Cuza Vodă din Iași, a afirmat că telemedicina poate reprezenta un element în a crește calitatea actului medical. ”Consider că orice unitate medicală cu paturi trebuie să aibă și un pilon care să reprezinte telemedicina. Chiar și în limitele ei este necesar acest sistem”, susține managerul din Iași. Acesta a amintit utilitatea telemedicinei în activitățile de consiliere prenatală, în planning familial.

În Maternitatea ieșeană, mamele au răspuns la un chestionar în care erau întrebate legat de eficiența și experiența telemedicinei. Multe răspunsuri au fost pozitive. ”Inițial, a fost folosit în activitatea de ambulatoriu și vrem să extindem telemedicina și în spital. (...) Aș fi dorit să fie introdus mai din timp, în special în activitatea de ambulatoriu”, precizează Robert Dâncă.

În opinia acestuia, punerea în practică a telemedicinei în sistemul național de sănătate poate reduce până-n 5% din cheltuielile în sistem ”prin eliminarea acelor prezentări la cabinete, care apoi necesită alte consultații, apoi alte consultații”. Telemedicina poate fi aplicată și în centrele de permanență în special din rural, continuă managerul ieșean. ”E o soluție care ar elimina clar atât timp, cât și ar diminua riscul în anumite cazuri în care medicul ar aplica anumite tratamente sau soluții până intervine o unitate de transport sau pacientul poate ajunge la medicul specialist. Și la cabinetele de medic de familie poate fi utilizat cu succes acest sistem de telemedicină”, consideră Robert Dâncă.


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri