Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iulian Petre, COPAC: Când apar întreruperi de tratament, acestea se rezolvă cu heirupul
11 oct, 23:00
Iulian Petre, reprezentant al Coaliției COPAC, a vorbit astăzi despre nevoile pacienților români și de accesul îngrădit la tratament,  la cel de-al doilea forum HEALTH ROMÂNIA: Piața Medicamentelor din România, în fața unor provocări. Se pregătesc schimbări majore", organizat de DC Media Group. 
Iulian Petre, COPAC  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV

Invitat la al doilea forum HEALTH ROMÂNIA, față în față cu reprezentanții autorităților, Iulian Petre, reprezentant al Coaliției Organizațiilor Pacienților (COPAC), a punctat nevoia pacienților de a avea acces neîngrădit la medicamentele de care au nevoie, atunci când au nevoie.

„Așteptăm cu nerăbdare lista cu cele 21 (de molecule noi, n.r.), poate sunt mai multe, că sigur s-au mai strâns. Avem nevoie de inovative, avem nevoie de acces la generice. Atât inovativele, cât și genericele, au piedici de a intra în această țară. Mi-ați promis că trece planul HIV, vă rog să-l faceți și public”, i-a spus reprezetantul pacienților actualului ministru al Sănătății. 

Spre finalul dezbaterii, Iulian Petre și-a exprimat speranța ca lucrurile să-și găsească sustenabilitatea mult căutată. 

„În vremurile astea tulburi în care nu prea există o responsabilitate asumată și o dorință de a rămâne, de a pleca, se produc multe drame. Sper ca sfârșitul ăsta de an, începutul viitorului an să avem buget, să avem mecanisme care să repare lucrurile acolo unde nu merg pentru că în momentul în care apar întreruperi de tratament apar lipsuri prin spitale, acestea se rezolvă cu heirupul. În momentul în care nu ai cum să faci acest heirup e dezastru”, a punctat liderul COPAC.


Ştiri Recomandate

De ce nu e bine să te uiți des în oglindă
Intoxicații Timișoara, panică într-un alt bloc. 10 locatari consultati de medici
Epilepsie, posibil medicament care reduce crizele cu 55%. Încă în teste
Diverticulita, opt simptome la care ar trebui să fii atent
Alăptarea în spital din primele zile, mai puține decese subite și neașteptate
Colangita biliară primitivă, dezbatere în direct la DC Medical
Mai multe antibiotice orale, mai mare riscul de Parkinson
Coșmaruri, 7 declanșatoare comune pentru visele urâte
Comentarii