Iulian Petre, COPAC: Când apar întreruperi de tratament, acestea se rezolvă cu heirupul

Iulian Petre, COPAC FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV
Iulian Petre, reprezentant al Coaliției COPAC, a vorbit astăzi despre nevoile pacienților români și de accesul îngrădit la tratament,  la cel de-al doilea forum HEALTH ROMÂNIA: Piața Medicamentelor din România, în fața unor provocări. Se pregătesc schimbări majore", organizat de DC Media Group. 

Invitat la al doilea forum HEALTH ROMÂNIA, față în față cu reprezentanții autorităților, Iulian Petre, reprezentant al Coaliției Organizațiilor Pacienților (COPAC), a punctat nevoia pacienților de a avea acces neîngrădit la medicamentele de care au nevoie, atunci când au nevoie.

„Așteptăm cu nerăbdare lista cu cele 21 (de molecule noi, n.r.), poate sunt mai multe, că sigur s-au mai strâns. Avem nevoie de inovative, avem nevoie de acces la generice. Atât inovativele, cât și genericele, au piedici de a intra în această țară. Mi-ați promis că trece planul HIV, vă rog să-l faceți și public”, i-a spus reprezetantul pacienților actualului ministru al Sănătății. 

Spre finalul dezbaterii, Iulian Petre și-a exprimat speranța ca lucrurile să-și găsească sustenabilitatea mult căutată. 

„În vremurile astea tulburi în care nu prea există o responsabilitate asumată și o dorință de a rămâne, de a pleca, se produc multe drame. Sper ca sfârșitul ăsta de an, începutul viitorului an să avem buget, să avem mecanisme care să repare lucrurile acolo unde nu merg pentru că în momentul în care apar întreruperi de tratament apar lipsuri prin spitale, acestea se rezolvă cu heirupul. În momentul în care nu ai cum să faci acest heirup e dezastru”, a punctat liderul COPAC.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel