Investiții în spitale. Ioana Bianchi, ARPIM: trebuie să fim siguri că avem și resursele umane
26 Martie, 23:41

Medic
EXCLUSIV
Ioana Bianchi, director Relații Externe ARPIN, a declarat, la dezbaterea ”PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, că este important și să existe resurse umane pentru infrastructura medicală nouă.

Invitată la dezbaterea ”PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, organizată de DC Media Group, Ioana Bianchi, director Relații Externe ARPIM, consideră că ”PNRR reprezintă o za din armură” a ceea ce trebuie făcut în sănătate și că acest Plan trebuie corelat și cu Planul Operațional de Sănătate.

”Este foarte bine să avem o infrastructură nouă, dotări noi, dar trebuie să fim siguri că avem și resursele umane, mai ales că modul de tratare al pacientului se face multidisciplinar și există acele trasee ale pacientului. (...) S-a vorbit despre faptul că PNRR înseamnă investiții și reformă. Noi credem că ar trebui să însemne investiții pentru reformă și ar trebui ca modul în care aceste investiții contribuie la reformă să poată fi cuantificat prin indicatori de performanță care să țină seama și de ceea ce resimte pacientul ca îmbunătățirea traseului său prin sistem”, a concluzionat Ioana Bianchi.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri