Gindrovel Dumitra: legea vaccinării trebuie să treacă prin Parlament

EXCLUSIV
Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF, a discutat despre vaccinare la evenimentul ”Totul despre vaccinul antigripal 2020-2021”, organizat de DC Media Group.

Medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF, a subliniat, la evenimentul ”Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”, că este nevoie ca legea vaccinării să treacă prin Parlament.

”Legea vaccinării, în ansamblul ei, trebuie să treacă prin Parlament. Este cea mai bună soluție. Și trebuie să treacă pentru că din punctul meu de vedere reprezintă o prioritate absolută, pentru că ne gândim în primul și în primul rând la copiii noștri, la sănătatea publică, mai ales în această perioadă în care putem să observăm foarte bine ce înseamnă o lume fără vaccin. Trăim în acest moment într-o perioadă în care ne confruntăm cu o boală pentru care nu avem vaccin. Legea vaccinării trebuie să funcționeze atunci când ne putem întâlni cu o boală pentru care există un vaccin”, consideră medicul. 

Acesta și-a exprimat speranța ca generațiile actuale să nu mai fie nevoite să treacă printr-o altă pandemie.

”Să sperăm că nu va fi nevoie în viitor ca noi, generația aceasta care suntem la butoane, nu vom mai trăi o nouă pandemie. Legea vaccinării este făcută ca, într-un fel sau altul, dacă se va întâmpla acest lucru, ea să poată să funcționeze și numărul de decese pe care l-am avea să fie redus la maxim”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel