Georgiana Marian de la Antibiotice SA: Nu trebuie să blamăm antibioticele, antiinfecțioasele, trebuie să găsim soluții

Georgiana Marian de la ANtibiotice SA Iași  FOTO: Dc Media Group
Georgiana Marian de la Antibiotice SA Iași a declarat la dezbaterea "Health România", organizată de DC Media Group, că trebuie găsite soluții la rezistența la antibiotice, o problemă globală care va genera milioane de morți.

Georgiana Marian, antibiotice. La dezbaterea Health România, organizată de DC Media Group, managerul științific și de farmacovigilență al Antibiotice SA Iași, Georgiana Marian, a vorbit despre problema globală a rezistenței la antibiotice și despre proiectul "Antibioticele Mileniului III" pe care compania unde activează îl aplică tocmai în ideea de a educa publicul privind folosirea corectă a acestor medicamente.

"Rezistența bacteriană reprezintă o problemă globală de sănătate publică, o problemă care, conform experțiilor, până-n 2050, dacă nu găsim soluții, va genera peste 10 milioane de decese la nivel global și costuri globale de peste 100 de miliarde de dolari. Într-adevăr, utilizarea excesivă a antibioticelor este incriminată ca inductor de rezistență bacteriană, însă, pentru a combate acest lucru, nu trebuie să blamăm antibioticele, antiinfecțioasele, trebuie să găsim soluții prin care să le protejăm", a afirmat Georgiana Marian.

Georgiana Marian, antibiotice: soluții?

Aceasta a amintit ca posibile soluții educația publicului și a profesioniștilor, implicarea tuturor factorilor din sănătate. Iar un pas în acest sens al Antibiotice SA este derularea unui proiect numit "Antibioticele Mileniului III". Acesta funcționează de ceva vreme, adaugă Georgiana Marian, o "platformă de comunicare și dezbatere profesională prin care dorim să dezvoltăm și susținem soluții de utilizare judicioasă a acestor medicamente".

Compania amintită este principalul exportator de medicamente al României, iar o parte din export îl reprezintă substanța activă, nistatină, care se produce în țară. Mai exportă medicamente finite – antiinfecțioase. "Nicio procedură chirurgicală, nicio procedură în oncologie, nicio procedură în transplant nu ar putea fi realizată fără suportul antiinfecțioaselor, medicamentelor antibiotice", adaugă Georgiana Marian.

Ministrul Sănătății a precizat că până la sfârșitul anului această companie va deschide filiale în Hong Kong și Vietnam.

Forumul „HEALTH ROMÂNIA: Radiografia sistemului de sănătate în 2019” a fost organizat de trustul de presă DC Media Group. Evenimentul, care a fost transmit simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News, DC Business și DC Medical, i-a avut ca parteneri principali pe Abbvie și Antibiotice Iași. Alături de ei, parteneri au fost Terapia (parte a Sun Pharma Company), Rețeaua privată de Sănătate Regina Maria, Pfizer, Roche, Servier și lanțul de clinici private Sanador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Simona Trifu
EXCLUSIV
Dr. Simona Trifu, totul despre narcisism, de ce ne facem atâtea poze și de ce e muzică în magazine
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel