Gabriel Dina, Pfizer: această pandemie, dincolo de tragedia fără precedent, este o oportunitate uriașă de învățare

Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Gabriel Dina, Corporate Affairs Manager, Pfizer România, a declarat în cadrul dezbaterii ”PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, organizată de DC Media Group, că rolul inovației și al științei este unul hotărâtor.

Invitat la dezbaterea ”PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, Gabriel DINA, Corporate Affairs Manager, Pfizer România, a declarat că puțini credeau că într-un timp atât de scurt se va realiza un vaccin împotriva COVID.

”Această pandemie, dincolo de tragedia ei fără precedent, cred că este și o oportunitate uriașă de învățare. Și dacă azi ne uităm mai optimiști în viitor prin contribuția științei avem sute de diagnostice, avem medicamente eficace pentru diverse categorii de pacienți și avem deja un număr important de vaccinuri ce au primit autorizații condiționate pe perioada pandemiei.

Cred că rolul inovației este unul hotărâtor și tocmai de aceea am fost foarte entuziaști să vedem că, de aceea, în acest PNNR există și o axă care adresează cercetarea și inovația pentru că la astfel de provocări știința joacă un rol important. Și pe lângă inovație avem nevoie și de colaborare. Astăzi nu am fi avut aceste vaccinuri, medicamente, diagnostice dacă nu ar fi fost o colaborare la o intensitate fără precedent între lumea academică, comunitatea medicală, industria de sănătate și autoritățile guvernamentale.

Ceea ce s-a realizat este un miracol științific. Puțini creditau reușita într-un timp atât de scurt în acest domeniu și de aceea unul dintre învățămintele importante este tocmai mediul acesta care să promoveze colaborarea, dialogul și comunicarea. E foarte bine că se vor aloca fonduri pe partea de prevenție”, a declarat Gabriel Dina, Corporate Affairs Manager, Pfizer România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel