Florin Mihălțan, despre vaccinul pentru COVID: A fost un semnal de alarmă pentru unii bolnavi cronici
28 ian, 14:04

Prof dr Florin Mihălțan
EXCLUSIV
Prof. dr. Florin MIHĂLȚAN, medic primar de Pneumologie, profesor universitar la UMF Carol Davila București, a vorbit în cadrul dezbaterii online „Vaccinarea, prezent și viitor”, despre efectele vaccinării împotriva COVID, la persoanele cu boli pulmonare cronice.

Prof. dr. Florin MIHĂLȚAN, medic primar de Pneumologie, profesor universitar la UMF Carol Davila București, a explicat de ce consideră că vaccinarea împotriva COVID-19 a adus beneficii suplimentare. El a vorbit în cadrul dezbaterii „Vaccinarea, prezent și viitor”, susținută de Trustul de presă DC Media Group, unde a susținut că a crescut și vaccinarea pneumococică, în această perioadă.

„Vaccinarea penumococică încă nu a atins, în anii anteriori COVID-19-ului, acele procente de cuvertură pentru populație și, în special, pentru grupele de risc. În spate sunt multe deficiențe care au alimentat această lipsă de aderență a populației la un procent de vaccinări care să fie asigurator. Însă, în momentul de față, ghidurile și pneumologii din România recomandă, în primul rând, pentru aceste boli obstructive, ca aceste vaccinări - cele două vaccinuri - să fie făcute preferențial, mai ales la anumite grupe de risc și la anumite grupe populaționale, mă refer la cele de peste 65 de ani.

Din acest punct de vedere cred că semnalul dat de „obligativitatea” într-un fel a vaccinării COVID-19 a ridicat la un anumit nivel de cuvertură și vaccinările anterioare. A fost un semnal de alarmă pentru unii bolnavi cronici care vor fi mai complianți  pentru aceste recomandări, deci a fost un beneficiu”, a explicat el.

 

G Ad:

Detalii găsiți în materialul video atașat

 

Ştiri Recomandate

România poate să vândă doze de vaccin COVID
Cum se coace un avocado verde în 2 minute și cum îl păstrezi
De ce să nu folosiți parfumuri când stați la soare
5 cele mai BUNE remedii naturale pentru sforăit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri