Florin Buicu: probabil că legea vaccinării va intra pe ordinea de zi la finalul stării de alertă

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a arătat în cadrul dezbaterii organizate de grupul de presă DC Media Group posibilitatea ca legea vaccinării să fie preluată și scoasă ca ordonanță de urgență.

Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a vorbit în cadrul dezbaterii organizate de DC Media Group despre legea vaccinării.

„Dacă vorbim de legea vaccinării, după cum v-am spus, Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților a întocmit un raport de adoptare cu amendamente care a fost înaintat plenului. De asemenea, am solicitat Biroului Permanent punerea pe ordinea de zi a plenului  Camerei Deputaților, care este for decizional. Având în vedere faptul că am trecut printr-o stare de urgență, suntem acum într-o stare de alertă, decizia Parlamentului a fost ca pe ordinea de zi a plenului să fie actele normative care au legătură cu această infecție cu coronavirus, probabil că la finalizarea perioadei de urgență, respectiv a stării de alertă”, a spus el.

De asemenea, el a mai remarcat sprijinul Ministerului Sănătății și chiar a arătat că această lege ar putea fi transformată într-o ordonanță de urgență. „O să ajungem și la momentul în care proiectul va intra pe ordinea de zi, pentru că am văzut sprijinul Ministerului Sănătății legat de acest lucru, ca și în alte momente în care Ministerul Sănătății a copiat o parte din reglementările Parlamentului și dacă chiar arde, ministerul și Guvernul poate prelua legea și să o scoată printr-o Ordonanță de Urgență”.

 

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel