Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Consilierul prezidențial Diana Păun a declarat la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor” că românii au conștientizat importanța imunizării împotriva infecției COVID.

Invitată la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinare, prezent și viitor”, conf dr Diana Păun, consilier prezidențial, a afirmă că, în România, campania de vaccinare împotriva COVID este ”un succes”. 

”Cred că în România campania de vaccinare anti-COVID este un succes. Nu o spun eu. O spun statisticile europene. Încă de la începutul campaniei ne plasăm pe primele locuri în topul clasamentului european, indiferent că raportarea se face la suta de locuitori, la suta de mii de locuitori, media pe 7 zile - ceea ce ne dă speranțe că ne mișcăm bine și că lucrurile se fac organizat și ceea ce aș vrea să subliniez odată în plus este faptul că populația României a conștientizat gravitatea acestei pandemii și importanța vaccinării, iar gradul de convingere a populației a atins cote îmbucurătoare. 

Cred că este important să vedem vaccinul anti-COVID ca pe o soluție de a ieși din această criză. Trebuie să abordăm un optimism prudent. E un pas esențial, dar nu este singurul, trebuie să ne asigurăm că se va realiza o imunizare în masă și trebuie în continuare să respectăm măsurile de protecție pentru a limita răspândirea virusului mai ales sub presiunea noii tulpini care așa cum vedeți la acest moment face ravagii în Europa”, a afirmat Diana Păun.

Potrivit acesteia, azi se pune ”foarte mare accent pe sistemele de sănătate reziliente, ori un astfel de sistem de sănătate se poate construi numai pe pilonul prevenției. Președintele a lansat în toate mesajele sale ideea educației pentru sănătate și a prevenției și mă bucur că aceste mesaje au dat roade”. ”Nu e nevoie să vă spun că vaccinarea a adus niște beneficii enorme omenirii de-a lungul timpului. Mă refer la dispariția unor boli, la controlul altor boli infecțioase, dar în contextul pandemiei, având în vedere perspectiva pe care ne-o dorim cu toții de a reveni cât mai repede la viața normală, conexiunea dintre vaccinare și reziliență este foarte importantă”, mai precizează consilierul prezidențial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel