Decesele cauzate de bolile cardiovasculare, peste COVID. Alina Culcea (AMGEN): Tensiuni în sistemele medicale
09 iul, 12:01

EXCLUSIV
În cadrul dezbaterii online “HEALTH ROMÂNIA 2021: Provocări pentru sistemul sanitar românesc”, de vineri, 9 iulie, Alina Culcea, director general AMGEN România, a vorbit despre impactul COVID asupra sistemului de sănătate românesc și nu numai. 

"Am traversat cu toții, în ultimele 15-16 luni, un mediu de sănătate, economic, politic imprevizibil. Am observat tensiuni în sistemele medicale care, cu adevărat, se luptă să gestioneze prevalența tot mai mare a bolilor cronice și, mai ales, bugetele restrictive pe care le avem. E și cazul României, avem o țară în care am văzut statistici îngrijorătoare cu privire la accesul pacienților cronici la îngrijire, în această perioadă. Așa cum am identificat cu toții, pacienții ajung la medic în stadii tot mai avansate ale bolii, ceea ce înseamnă calitate mai scăzută a vieții, speranță de viață mai scăzută și, din păcate, toate acestea se traduc în costuri pentru sistem.

Cu siguranță, impactul COVID, m-am uitat pe statistici, în martie, la nivelul OMS, cred că în martie 2021, erau publicate undeva la 2,6 milioane de decese cauzate de COVID, însă, din datele pe care noi le avem, dacă comparăm cu bolile cardiovasculare, unde sunt aproximativ 17 milioane de decese anuale sau cancerul care, din păcate, produce aproximativ nouă milioane de decese pe an, iată de ce preocuparea pentru pacienții cronici trebuie să fie întotdeauna primordială.", a precizat Alina Culcea pentru DC MEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?