Centre de testare a HIV/SIDA. Cine ar trebui să ajungă acolo
01 dec 2020, 15:50

Trimitere de la medic
EXCLUSIV
Mihai Lixandru, director de proiect la Asociația Română Anti-SIDA, a vorbit la dezbaterea DC Media Group despre cine sunt persoanele care trebuie să se testeze la un centru de testare HIV/SIDA.

Invitat la dezbaterea online Ziua Internațională de lupta împotriva HIV/SIDA, organizată de DC Media Group, Mihai Lixandru, director de proiect la Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) a reaminti că s-au redeschis centrele de testare ale ARAS și a enumerat acele persoane care ar fi bine să se testeze dacă au vreo suspiciune.

”Riscurile sunt legate de modul în care se transmite HIV și atunci vorbim de persoane care au avut contacte sexuale neprotejate, de persoane cu parteneri multipli cum sunt lucrătorii sexuali, de persoanele care intră în contact cu sângele altor persoane, vorbim inclusiv de consumatorii de droguri injectabile, persoane care au parte de proceduri ce presupun tăiere sau înțepare, care nu știau dacă instrumentele folosite sunt sterile sau nu - manichiură, pedichiură, tatuaje, piercing-uri - de proceduri stomatologice. Din păcate, au tot existat supoziții pentru că nu a reușit nimeni să dovedească, dar s-au produs infectări (n. r. HIV/SIDA) în cabinetele stomatologice - mă refer la anii recenți; deși există proceduri și legislația prevede sterilizarea echipamentelor. E importantă profilaxia pentru mamele infectate cu HIV, transmiterea maternă fiind cea de-a treia cale de transmitere”, detaliază Mihai Lixandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?