Cât costă tratarea unui bolnav COVID la ATI. Florin Buicu: aproximativ 75.000 de lei pe caz

EXCLUSIV
Medicul Florin Buicu, vicepreședinte în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților spune că pandemia COVID ”ne-a arătat că avem o creștere a presiunii asupra sistemului de sănătate”.

Invitat la dezbaterea online ”Anticorpii monoclonali - soluție în criza COVID-19”, organizată de DC Media Group, medicul Florin Buicu, vicepreședinte în Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, consideră că este binevenită ”orice modalitate prin care reușim să scădem presiunea pe sistemul medical”.

Acesta a prezentat concluziile unei evaluări privind costurile tratării pacienților COVID.

”Pandemia ne-a arătat că avem o creștere a presiunii asupra sistemului de sănătate. Prin orice mijloace prin care vom reuși să scădem presiunea asupra sistemului de sănătate va trebui să le aplicăm. O să vă dau niște date legate de costurile unui pacient ajuns în ATI. O evaluare făcută pentru un Institut din România ne arată că pentru 300 de pacienți care au beneficiat de internarea în ATI cu oxigen și care au fost internați 2.500 de zile s-au consumat peste 6 milioane de lei, rezultând un cost de 20.000 de lei pe caz.

De asemenea, o evaluare făcută pe 200 de pacienți care au beneficiat de 1.800 de zile de spitalizare în ATI, fiind intubați, costurile pe fiecare caz au ajuns la aproximativ 75.000 de lei pe caz. Aceste costuri ne arată, de fapt, presiunea asupra sistemului de sănătate și asupra problemelor pe care le-a ridicat, de fapt, această pandemie”, susține parlamentarul.

În ce privește folosirea anticorpilor monoclonali, Florin Buicu precizează că ”modalitatea aceasta de utilizare a anticorpilor monoclonali este de dorit pentru că permite la momentul administrării în primă fază, exact această posibilitate a pacienților sau disponibilitatea prin care pacienții să nu mai ajungă la ATI în formele grave. Costurile legate de achiziția anticorpilor cu siguranță sunt mai mici decât costurile pe care sistemul de sănătate le are cu pacienții ajunși în ATI”.

Acesta mai subliniază că ”vaccinarea reprezintă cea mai bună metodă de prevenție”, însă ”pentru persoanele care au contraindicație la vaccinare și pentru celelalte cazuri care au fost prezentate anterior, anticorpii monoclonali sunt importanți și trebuie ca și românii să aibă posibilitatea să aibă acces la această metodă terapeutică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel