Care este diferența dintre viruși și bacterii. Dr Sandra Alexiu explică

Bacterii
EXCLUSIV
Medicul Sandra Alexiu spune că pacienții nu fac bine diferența dintre viruși și bacterii și nu știu de ce antibioticele nu distrug ambele categorii. 

Invitată la dezbaterea ”Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei COVID-19”, doctorul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, afirmă că pacienții nu fac foarte bine distincția dintre bacterii și viruși. Aceasta mai precizează că medicul de familie le explică oamenilor de ce anumite medicamente în loc să facă bine fac rău și cum de la un antibiotic luat când nu trebuie poate apărea o infecție intestinală care să ducă la spitalizare ”pentru lucruri mult mai grave decât viroza de la început”.

”Privind lucrurile un pic mai simplist, pe înțelesul tuturor, aș zice că între bacterii și viruși e o diferență importantă. Să zicem că bacteria este o casă cu pereți, iar virusul o casă fără pereți, un cort. Iar antibioticul este cel care distruge pereții. Dacă eu dau antibiotic, adică un ciocan care distruge pereți, unei case fără pereți nu are niciun efect. Pentru a înțelege faptul că există un efect ar trebui să înțelegem diferența fundamentală între bacterii și virusuri. Faptul că nu dăm un antibiotic acolo unde nu e cazul se pot face un milion de comparații. Faptul că bacteria  e o entitate cu un perete pe care antibioticul îl distruge, în timp ce virusul e o entitate fără perete, la care antibioticul nu are niciun efect. Virusul își vede mai departe de treabă și produce boala și antibioticul l-ai luat degeaba”, explică medicul Sandra Alexiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel