Attila Laszlo: Sunt instituții din sistemul sanitar care nu prea funcționează
29 mai 2020 / 13:14

Medicament
EXCLUSIV
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Attila Laszlo, a declarat, la dezbaterea DC Media Group, ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, că unele instituții din sănătate ”nu prea funcționează”.

Attila Laszlo, președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, a afirmat că ar fi bine ca România să intre ”în rând” și în domeniul sănătății, ca și alte state, și să aibă instituții funcționale în subordinea Parlamentului.

”Ne gândim foarte serios ca și în domeniul sănătății să intrăm în rând, așa cum am făcut-o și o facem la nivel sistemului instituțional din țară, în sensul că toate autoritățile cu rol de reglementare sunt în subordinea Parlamentului. Sunt o serie de instituții în domeniul sanitar care au un rol de reglementare și sunt în subordinea Ministerului și nu prea funcționează. V-aș da un exemplu: Agenția Medicamentului. De ani de zile tot auzim că lucrurile trenează, nu se iau deciziile la timp. Acesta este motivul pentru care au fost demarate o serie de discuții la nivel politic, dacă nu se rezolvă aceste probleme în timp util, să nu surprindă pe nimeni o modificare legislativă care să reglementeze acest aspect, pentru că nu se mai poate. Este inuman ceea ce se întâmplă în accesul pacienților la medicamentele vitale”, afirmă Attila Laszlo.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
13 pacienți cu Covid-19 din Iași, infectați cu varianta Delta: 4 dintre ei sunt la ATI
Carantină, verificată prin GPS în Israel
Cât de des se spală blugii
3 alimente care te scapă de stres
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri