Ce este, de fapt, tusea măgărească și...
După ce a ascultat programele pentru Sănătate ale partidelor politice aflate în campanie, Anca DODEA, Policy&Market Access Director MSD spune că multe dintre ele sună „foarte seducătoare”, dar la nivel principial, pentru că la bază nu sunt bine structurate.
„O lecție pe are eu aș vrea să fie mai clar configurată ar fi Sănătatea ca și pilon de bază pentru o economie sănătoasă. Este spus de foarte multe ori acest lucru, dar nu vedem realmente o atitudine care să reflecte acest crez în ceea ce se întâmplă la nivel națiune. (...) Spunem că Sănătatea este fundamentală pentru dezvoltarea economică, dar în același timp vedem că la capitolul alocare bugetare pentru sănătate rămânem în continuare în urmă. Și nu cred că trebuie să ne uităm la raportul McKinsey sau alte rapoarte prestigioase, pentru că trăim pe pielea noastră și vedem în fiecare zi ce înseamnă amenințarea la sănătatea publică, ce efecte devastatoare are ea, această amenințare, la nivel economic. Sper ca la nivel de acțiune conlucrarea forțelor politice să aducă sănătatea aproape de fundament pentru dezvoltare economică și sănătate economico-socială”, a arătat Anca DODEA, Policy&Market Access Director MSD, EXCLUSIV, la DEZBATEREA ONLINE: „Ce votez pentru Sănătate?” organizată de DC media Group.
Ea a arătat că partidele politice ar trebui să facă planuri amănunțite pentru a relansa teme majore din Sănătate în acest moment.
„Ce ne-ar fi plăcut să auzim mai mult se referă la planul de relansare a accesului la serviciile medicale pentru pacienții cronici și în general pentru publicul larg. Am văzut în pandemie patologii extrem de afectate dacă vorbim de pacienții cronici, cancerul pulmonar este unul dintre ele. Datorită acestor decalaje masive despre care vorbim la nivel de infrastructură medicală deși inovația există pentru pacienți cronici, în foarte multe cazuri procesele sau lipsa de infrastructură și de personal specializat, impactează accesul efectiv. Și eforturile pe care Casa (Casa Națională de Asigurări de Sănătate, n.r.), Guvernul, le face pentru a aduce inovație în final sunt impactate de ceea ce se întâmplă pe parcurs cu pacientul. Vă dau un exemplu, în cancerul pulmonar, bronhoscopiile, care sunt esențiale pentru diagnosticul de precizie, au încetat pur și simplu în perioada pandemiei. Nu știu în ce măsură ele se mai întâmplă acum. E o situație dramatică! Vaccinarea a scăzut dramatic, cred că mai mult de 50% în mai multe cazuri”, a mai spus Anca DODEA, Policy&Market Access Director MSD.
Ce soluții concrete vede reprezentanta marii companii producătoare de medicamente, aflați în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ce este, de fapt, tusea măgărească și...
2025: anul care schimbă totul. Ești...
Un studiu arată că la persoanele cu...
Când primești diagnosticul de cancer la sân sau doar suspiciunea...
O vorbă din popor spune că s-au...
Acest ceai te pune rapid pe picioare....
Diabetul nu doare, dar dacă simți...